E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin piyasaları 4. yarılanmaya odaklandı---

Bitcoin piyasaları 4. yarılanmaya odaklandı

Bitcoin piyasaları 4. yarılanmaya odaklandı
10 Mart 2024 - 17:09 borsagundem.com

Bitcoin bu hafta ilk kez 69 bin doların üzerine çıkarak yeni rekor seviyesine ulaşırken piyasa nisan ayında gerçekleşecek halving (yarılanma) olayına odaklandı.

Bitcoin bu hafta yeni bir rekora ulaşmasının ardından nisan ayında gerçekleşecek halving (yarılanma) olayının fiyatları etkilemesi bekleniyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onaylamasının ardından Bitcoin piyasası hareketlendi.

Şubat ayında yüzde 50'ye yakın prim yapan Bitcoin, salı günü Kasım 2021'den bu yana ilk kez 69 bin doların üzerine çıkarak yeni rekor seviyesine ulaştı. Bitcoin bu hafta yaklaşık yüzde 10 artarak yeni rekor seviye olan 69 bin 904 dolara çıktı.

Piyasa ise nisan ayında gerçekleşmesi planlanan dördüncü yarılanmaya odaklandı.

Bitcoin yarılanması, madencilere verilen ödül miktarının yarı yarıya azaltılmasını ifade eden bir kripto varlık terimi. Kelime olarak “yarılanma” anlamına gelen halving, madencilikle üretilen kripto varlıkların fiyatlarını etkiliyor.

BITCOIN FİYATI NASIL ETKİLENECEK?

Yarılanma, Bitcoin'in kıtlığını korumak için tasarlandığından daha önceki yarılanmalarda olduğu gibi bu kez de fiyatın arzın düşmesinden faydalanması bekleniyor.

Bitcoin her yarılanma olayının ardından yeni zirvelere tırmandı. Mayıs 2020'de gerçekleşen son yarılanmanın ardından Bitcoin fiyatı bir yıldan kısa bir süre içerisinde 9 bin doların altından 60 bin dolara yükselmişti.

Ancak bazı Wall Street uzmanları kripto para biriminin bu başarıyı tekrarlayacağından pek emin değil.

JPMorgan geçen hafta, yüksek üretim maliyetleri nedeniyle Bitcoin fiyatının 42 bin dolara düşebileceği konusunda uyarmıştı.

Deutsche Bank'tan Jim Reid ise perşembe günü yayımalanan bir araştırma notunda "Daha fazla ETF geliyor ve bu da kripto varlık sınıfını giderek daha fazla kurumsallaştırıyor" dedi. (Sözcü)

Altın ve Bitcoin rekora doymuyor

 

Bitcoin tarihinin en yüksek seviyesini gördü: 70 bin dolar

 

JPMorgan'dan Bitcoin portföy yorumu

 

2010'da Bitcoin'e 100 TL yatırsaydınız bugün kaç para kazanırdınız?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)