E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
04 Temmuz 2018 - 09:30 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin ise bugüne ilişkin önemli bir gündem maddesi olmaması nedeniyle, global hisse piyasalarındaki nötr risk iştahına bağlı yatay seyir izlemesi bekleniyor

BIST, YÜKSEK ENFLASYON VERİLERİNİN ARDINDAN NEGATİF SEYİR İZLEDİ…

BIST100 endeksi, beklentilerin üzerinde gelen Haziran ayı enflasyonuna ve yükselen tahvil faizlerine rağmen negatif seyir izleyerek günü %0,19 düşüşle 96.588 seviyesinden tamamladı. Yükselen enflasyonla birlikte TL’deki değer kaybından finansal olarak pozitif etkilenen şirketler, %3,13 ile EREGL, %2,70 ile TUPRS, %2,60 ile SISE ve %4,45 ile SODA oldu. Yükselen enflasyon, faizlerin dün en yüksek seviyesini görmesine neden oldu, bu durum banka mevduatlarını olumsuz etkilediği için endekste sektörel bazda en çok düşenler arasında %1,51 ile bankacılık sektörü yer aldı.

Yurtiçinde tüketici fiyatları (TÜFE) 2018 Haziran ayında bir önceki aya göre %2,61, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,39 arttı. TÜFE beklentileri aylık %1,30, yıllık %13,90 şeklindeydi. Aylık en yüksek artış %5,98 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda olurken, Yıllık en yüksek artış %24,26 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Aylık düşüş gösteren tek grup %1,15 ile giyim ve ayakkabı oldu. Yıllık çekirdek TÜFE (enerji, gıda, alkollü/alkolsüz içki, altın ve tütün ürünleri hariç TÜFE) %13,40 şeklinde olan beklentinin üzerinde %14,60 arttı. ÜFE ise Haziran ayında bir önceki aya göre %3,03, bir önceki yılın aynı ayına göre %23,71 arttı.

Söz konusu verilere ilişkin görüşler, enflasyondaki (gıda dışı ürünler hariç) artışın kurlara bağlı fiyat artışlarının etkisinden kaynaklandığı ve yüksek gelen verilerin TCMB’de yeniden faiz artırılması için baskı oluşturacağı şeklinde. Aynı zamanda yıl sonuna ilişkin enflasyon tahminleri de yukarı yönlü revize edildi.

Yatırım fonlarında ayın en yüksek getirisini ortalama %1,23 ile Para Piyasası fonları verdi. Bu fonları %0,72 getiriyle Yerli Borçlanma Araçları fonları izledi. En düşük getiri ise %-5,08 ile Yerli Hisse Senetleri fonlarında oluştu.

BIST’TE YATAY SEYİR BEKLENİYOR…

Bugün ABD hisse piyasaları kapalı olup, sabah itibariyle Asya borsaları karışık, S&P vadeli hisse piyasaları yatay seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin ise bugüne ilişkin önemli bir gündem maddesi olmaması nedeniyle, global Hisse piyasalarındaki nötr risk iştahına bağlı yatay seyir izlemesini beklemekteyiz.

Bugün TSİ 21:00’de FED toplantı tutanakları bekleniyor, Haziran ayında faiz artırım kararı ile sonuçlanan söz konusu toplantının tutanaklarında, faizlerin hangi seviyede duracağı yönündeki ipuçları takip edilecek.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS… Aselsan ve Ukraynalı SpetsTechnoExport, askeri iletişim projeleri çerçevesinde off-set anlaşması imzaladı.

KATMR… Katmerciler ile Cizre Belediyesi arasında 11.800.000 TL tutarında Muhtelif Araç ve Ekipman tedarikine yönelik sözleşme imzalanmıştır.

KORDS… Şirket tarafından Ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan "Fabric Development Inc." ve "Textile Products Inc." unvanlı iki ayrı şahıs şirketinin satın alınmasına ilişkin süreç başlatılmıştır.

TCELL… Turkcell’in %100 bağlı ortaklığı Lifecell Ventures Coöperatief U.A.'nın ("Lifecell Ventures") sermayesi 5.000.000 TL (930.354€) artırılarak 1.702.513.717€'ya çıkarılmıştır. Şirketin Sermaye artırımına ait yeni pay alma hakkının tamamının ödendiği bildirilmiştir.

BIST 30 Kontratı

Kontratın güne yatay seyirde başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.10% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 119.700 - 123.000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kayıpların azalmasıyla birlikte, kontratın yatay seyir izlemesini beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.91% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.7420 - 4.8420 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Kontratın güne pozitif başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.56% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1252 - 1262 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle, kontratın güne yatay seyirde başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.43% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1630 - 1.1775 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)