E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST bir yatırımcıya 6 ay süreyle tedbir getirdi---

BIST bir yatırımcıya 6 ay süreyle tedbir getirdi

BIST bir yatırımcıya 6 ay süreyle tedbir getirdi
17 Haziran 2020 - 19:07 borsagundem.com

Borsa İstanbul, AKENR hisselerindeki işlemleri nedeniyle Fatih Dalgın isimli yatırımcıya tedbir uygulanacağını duyurdu

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. (AKENR) hisselerindeki işlemleri nedeniyle bir yatırımcı hakkında tedbir uygulanmasına karar verdi.

BIST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada tedbir kararıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. (AKENR) payının piyasasında Yönerge'nin 6. Maddesinin 1. Fıkrasının f bendinde belirtilen "Tek seferde iletilebilecek miktardaki alım veya satım emirlerinin parçalı olarak girilmesi suretiyle piyasada geniş bir katılım olduğu veya sürekli işlem gerçekleştiği izlenimi yaratılması" ve g bendinde belirtilen "Süreklilik arz edecek şekilde girilen aktif emirlerle cari işlem fiyatının yükseltilmesi, düşürülmesi veya sabit tutulmaya çalışılması" hükümleri çerçevesindeki emir ve işlemleri nedeniyle 14069167 MKK sicil numaralı FATİH DALGIN hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 18/06/2020 tarihinden itibaren 6 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,08
En Yüksek: 25,22
En Düşük: 22,24
Değişim -6,10 %
FK: 3,34
PD / DD: 1,22
İşlem Hacmi 413.369.554
Toplam Adet: 17.494.153
Ağırlıklı Ort.: 23,65
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)