E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBDDK’dan yurtdışında kurulu 3 bankaya swap yasağı---

BDDK’dan yurtdışında kurulu 3 bankaya swap yasağı

BDDK’dan yurtdışında kurulu 3 bankaya swap yasağı
07 Mayıs 2020 - 14:56 borsagundem.com

BDDK, yurt dışında kurulu BNP Paribas, Citibank ve UBS bankalarına TL yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için bir bacağı TL olan döviz işlemini yasakladı.

BORSAGUNDEM.COM-ANKARA

BDDK’dan yapılan açıklamada, kurumun, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca, tasarruf sahiplerinin haklarını ve bankaların düzenli ve emin bir şekilde çalışmasını tehlikeye sokabilecek ve ekonomide önemli zararlar doğurabilecek her türlü işlem ve uygulamaları önlemek, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere gerekli karar ve tedbirleri almak ve uygulamakla yükümlü ve yetkili olduğu anımsatıldı.

Kurulun açıklamasında şöyle denildi:

“Yurt dışında kurulu BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG’nin ülkemiz bankalarına karşı olan Türk Lirası yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmediği tespit edildiğinden, tasarruf sahiplerinin haklarını ve bankaların düzenli ve emin bir şekilde çalışmasını tehlikeye sokabilecek işlem ve uygulamaları önlenmesini ve kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını teminen, söz konusu bankalar dahil Türk Lirası yükümlülüğünü yerine getirme konusunda gecikmeye düşen yabancı bankalar ve söz konusu bankaların yurt dışında kurulu grup bankaları ile bir bacağı Türk Lirası olan yeni bir döviz işleminin yapılmamasına ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemlerin yenilenmemesine, söz konusu yurt dışı bankalar ile herhangi bir işlem yapan bankaların konu hakkında bahse konu yurt dışı bankalara bilgi vermesine, konunun Kuruluş Birlikleri vasıtasıyla bankalara duyurulmasına karar verilmiştir” denildi.

Kurdaki ataklar swaptan bağımsız

Açıkçılar TL bulamayınca, sistem kapanamadı

Dolar 7.26 lirayla yeni zirvesine ulaştı

Londra merkezli finansal kuruluşların Türk lirasına saldırıları sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR08 Mayıs 2020 11:37

    TÜRKİYE'ye operasyon çeken üç yabancı bankaya T.C. DUR DEDİ İÇİMİZDEKİ YABANCI sevdalıları Sözcü, Cumhuriyet, Karar gazeteleri bu operasyona çok üzüldüler, yasak geldi palavrasına başladılar. Utanmazlar ÜLKENİZE SAHİP ÇIKIN, YABANCILARA DEĞİL.

  • Japon08 Mayıs 2020 08:13

    2020 de Japon yeni, dolar dan daha çok kazandırdı. Bu nasıl oldu peki.

  • Kasım08 Mayıs 2020 04:34

    Her An uyanık olmak lağzım. Şu uyur düşman uyumaz.

  • akıncı08 Mayıs 2020 01:30

    DEMEK Kİ SİSTEM DE BOŞLUKLAR VAR. BUNU KULLANIYORLAR. BUNLARI KAPATMAK LAZIM.

  • Okuyucu 07 Mayıs 2020 22:02

    Benzer bu yolda ilerlemiş bütün kurumlara ceza verilmesi çok iyi olmuş. Biz ülkemiz için yastık altı dolar satıyoruz onlar ise ekonomi ile oyun oynuyorlar.

  • ANGARALI 07 Mayıs 2020 16:27

    Bu ülkenin ekmeğini yiyip hainlik eden kim varsa hepsinin ALLAH belasını versin..İlk önce içerdeki ve dışardaki hainlerin onlara yardim yataklık eden hainlerin Tümünün alayının

  • AHMET ÖZBİR08 Mayıs 2020 12:16

    HELÂLİN var ANGARALI kardaş, DÖVİZ ARTSIN ÜLKE KARIŞSIN diyen hainleri Rabbim iki cihanda perişan eylesin. Amin.

  • İsraf sevmez07 Mayıs 2020 19:08

    Amin özellikle yetim hakkı kul hakkı yiyenlerin zevk sefasında olup açlara işsizlere bakmayanların itibarından zerre tasarruf etmeyip ortalık da dolasanların.

  • fafa07 Mayıs 2020 16:22

    Sıvasanız da ,boyasanız da peşimizi bırakmayacaklar.Tek çare tasarruf,gerekirse bazı elçiliklere,geçici görevlendirmelere,lüks ithalata,yurt dışı gezilere son verilebilir.Saray için sipariş edilen lüks otomobillerden vaz geçilebilir.

  • fafa07 Mayıs 2020 19:07

    Katılmıyorum diyenler,lütfen sebebini yazsınlar.

  • BORSACI07 Mayıs 2020 15:33

    geçen de sorumlu arandı ama ceza falan olmadı meydan boş olunca uykuda yakalıyorsa işini bitiriyor.

  • ekonomist/stratejist 07 Mayıs 2020 15:21

    TCMB'nin hamlesi bu mudur yani ya daha akılcıl hamleler gerekir. kapıyı kapadın ama bacadan girerler çok farklı stratejileri olabilir. Çin, Almanya, Fransa veya kendi ülkemizdeki yerleşik aracı kurumlar üzerinden hamleler gelebilir. Daha farklı senaryolar da olabilir. Ya kredi imkanı verdiğin vatandaş dahi şu ortamda direkt döviz alıyorsa bi durup düşünmek gerekir. 2001 Krizine benzer para ikamesi yavaştan artmaya başladı. TL yerlerde sürünmeye devam ederse bırakınız yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcı bile kaçar yurtdışına çünkü karlılık seviyesi azalıyor günbegün ve iç pazar daralıyor. İsim vermek istemiyorum ama 1 tane giyim firması ülkemizde küçülmeye ama yurtdışı yatırımlarını artırmaya karar vermiş çok doğru bir strateji.

  • fafa07 Mayıs 2020 21:33

    Durum iç açıcı değil.Galiba zararına da olsa borsada sadece ben kalacağım.

  • KERİM07 Mayıs 2020 15:14

    MAHKEMEYEDE VERİN

  • Dd07 Mayıs 2020 15:13

    ....ÇOCUKLARI TÜRKİYE iLE NE ALIP VERMİYORSUNUZ?. ŞEREFSİZ ADILER.  ÇANAKKALE NİN  HINCI BU. DEMEKKİ DEDELERİMİZ UNUTAMAYACAKLARI BİR DERS VERMİŞ LER. KÖPEK SÜRÜLERİ. 

  • Tam komedi07 Mayıs 2020 15:04

    Daha önce de abd bankasına soruşturma açmıştı BDDK ne oldu ? Fos ! Dış borçlanmada aracı olarak çalıştığı bankalara yasak getirmek hangi aklın ürünü ?  Güya bir şeyler yapıyormuş gibi yapmak !!!

  • SensinKomedi07 Mayıs 2020 17:17

    Dış Borçlanma yaptığı bankalar parayı bedava mı veriyor kıt akıllı. TR deki gibi yüksek faizle borçlanan kaç ülke var. Onlar para kazanıyor en çok. Adamlar sana karşı "organize" olmuş aynı gece işlem yapıyorlar sen git ülkene suç at. Hainlikte sınır tanımıyorsunuz