E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBarkin: ABD ekonomisinde daralma olabilir---

Barkin: ABD ekonomisinde daralma olabilir

Barkin: ABD ekonomisinde daralma olabilir
10 Kasım 2022 - 07:55 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Barkin, "Enflasyon ile mücadele bir daralmaya yol açabilir" dedi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'in enflasyonu düşürmek için verdiği mücadelenin, faiz artırımlarının ekonomide bir daralmaya yol açabileceğini söyledi.

"Talebi ve arzı uyumlu bir hale getirmek için bizim hala adım atmamız gerekli olabilir ve bu ekonominin geneli için riskler oluşturabilir" diye konuşan Barkin, enflasyon bekleyişlerinin artmaya başlaması halinde Fed'in buna karşı tedbirler almak zorunda kalacağını ve bunun ekonomi için daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabileceğini de vurguladı.

Barkin ayrıca, Fed'in ekonomide bir daralma korkusu ile sıkılaştırma adımlarından vazgeçmesi halinde enflasyonun daha güçlü hale gelebileceğini ve bunun daha güçlü sıkılaştırma gerektireceğini de belirtti.

Konuşmasında ABD'de enflasyon yükselişinin büyük olasılıkla "son noktasına" gelindiğini de ifade eden Barkin, ancak enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine düşmesinin ne kadar zaman alacağını belirsiz olduğunu hatırlattı.

"ABD ekonomisinin resesyondan kaçınması 'çok makul' bir olasılık"

 

Goldman Sachs'tan ABD ekonomisi tahmini

 

ABD ekonomisi 27 ayın dibinde

 

ABD ekonomisi yavaşlıyor, ancak resesyon kaçınılmaz değil

 

ABD ekonomisi resesyona girmeyebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)