E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi resesyona girmeyebilir---

ABD ekonomisi resesyona girmeyebilir

ABD ekonomisi resesyona girmeyebilir
25 Haziran 2022 - 01:39 borsagundem.com

Enflasyonla mücadele için Fed’in yaptığı faiz artışlarının resesyona neden olacağı tartışıldığı bir dönemde IMF’den farklı bir açıklama geldi

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme beklentisini yüzde 3,7'den yüzde 2,9'a ve 2023 için tahminini yüzde 2,3'ten yüzde 1,7'ye indirdi.

IMF'den yapılan açıklamada, ABD ekonomisine ilişkin 4. madde konsültasyonu kapsamındaki denetimin öncü bulguları paylaşıldı.

ABD ekonomisinin Kovid-19 şokundan güçlü bir toparlanma kaydettiği belirtilen açıklamada, son derece esnek bir ekonominin avantajlarıyla birlikte benzeri görülmemiş politika teşvikinin olumlu etkileri olduğu aktarıldı.

Açıklamada, tedarik zinciri engellerinin beklenenden daha kalıcı olduğuna işaret edilerek, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve Çin'in Kovid-19 salgınına karşı aldığı karantina önlemlerinin yeni endişelere neden olduğu kaydedildi.

Enflasyondaki geniş tabanlı artışın hem ABD hem de küresel ekonomi için sistemik riskler oluşturan bir gerçeklik haline geldiği belirtilen açıklamada, on yıldan fazla süredir hedefin altında seyreden enflasyonun ardından artan enerji fiyatları ve devam eden küresel arz kesintilerinin enflasyonda önemli bir hızlanmaya yol açtığı ifade edildi.

Açıklamada, bir resesyona neden olmadan ücret ve fiyat artışını süratle yavaşlatmanın politika önceliği olması gerektiği vurgulandı.

IMF'nin açıklamasında, "ABD ekonomisinin 2022-2023'te yavaşlamasını ancak resesyondan kıl payı kurtulmasını bekliyoruz." değerlendirmesi yer aldı.

ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2,9 büyümesinin beklendiği belirtilen açıklamada, ülke ekonomisinin gelecek yıl yüzde 1,7, 2024'te 0,8, 2025'te yüzde 1,7 ve 2026'da yüzde 2,1 büyümesinin öngörüldüğü bildirildi.

IMF, nisanda yayımladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, ABD ekonomisinin 2022'de yüzde 3,7 ve 2023'te yüzde 2,3 büyüyeceği tahmininde bulunmuştu.

Enflasyon tahminlerine de yer verilen açıklamada, ABD'de enflasyonun bu yıl yüzde 5,4, 2023'te yüzde 2, 2024'te yüzde 1,8, 2025'te yüzde 1,8 ve 2026'da yüzde 1,9 olmasının beklendiği aktarıldı.

ABD bankaları, şiddetli resesyona hazır

 

Avrupa borsaları resesyon endişeleriyle negatif kapandı

 

Beyaz Saray'dan kritik 'resesyon' açıklaması

 

Bernanke: Bir resesyon yaşanma ihtimali var

 

Dünya Bankası'ndan resesyon ve stagflasyon uyarısı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ25 Haziran 2022 23:12

    Rusya yeni dümeye bastı.doğalgaz, petrol, madenlerler ve gıda ürünlerinde ambargolara asıl kriz yeni başlayacaktır.

  • hım26 Haziran 2022 13:53

    Rusya.     onları satmazsa.    ne  iyiyecek   taş.    mı

  • ALİ KODUŞ25 Haziran 2022 23:10

    2008 krizinde de jp morgen ekonomilerde hiç bir sıkıntı yok dedi bir önce ve israile 400 milyar dolar havaleyi yaptı ve ertesi gün 2008 krizi patladı.bunların bir ALLAH var ve bir olduğunu söylüyorlar ise inanın ama hiç bir şeylerine asla inanmayın.yakında bombalar patlayabilir.ekim ayını rahat atlatılması gerekir.

  • Black marble 25 Haziran 2022 16:19

    Vadeli opsiyon piyasaları açıldıktan sonra dünya bozuldu america baştan aşağı finansçıyım ekonomistim diyen herkes piyasa manipülasyoncusu oldu, herkes birbirini kazıklayıp elindeki alma derdinde,  yok resesyon olacakmış yok  olmayacakmış yok stagflasyon olacakmış yok a da değil stagnasyon olabilirmiş belki de hiçbiri de olmayabilirmiş maksat piyasayı indir malı al sonra tekrar yükselt malı çak fedinden tut ne kadar bürakrat kongre üyesi sade vatandaş muslukçu john, profesöt  herkesin portföyü var elindeki mala göre konuşuyor hiçbirine inanmayın. 

  • Hasan25 Haziran 2022 10:59

    he yavrum he . Enflasyonda geçici demişlerdi. Şimdi yanılmışsız diyorlar.