E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarclays: Opsiyon piyasası yatırımcıları Fed’in faiz artırma ihtimalini ciddiye alıyor---

Barclays: Opsiyon piyasası yatırımcıları Fed’in faiz artırma ihtimalini ciddiye alıyor

Barclays: Opsiyon piyasası yatırımcıları Fed’in faiz artırma ihtimalini ciddiye alıyor
04 Nisan 2024 - 14:04 borsagundem.com

Opsiyon piyasasında yatırımcılar, Fed’in faiz indirtmek yerine artırmak zorunda kalabileceği üzerine bahislere yoğunlaşıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi dirençli kalmayı sürdürüyor. Petrol fiyatlarındaki artış ise enflasyonun seyrinin beklendiği gibi aşağı yönlü olmama ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, opsiyon piyasası yatırımcıları, petroldeki yükseliş ve güçlü ekonomik veriler sonrası Fed’in faiz artırım riskinin arttığını düşünüyor.

Faiz artırım ihtimali kuvvetleniyor

MarketWatch’tan Vivien Lou Chen’in haberine göre, Barclays ekibi, ABD ekonomisinin yeniden hızlandığına dair işaretlerin ‘merkez bankalarının beklenenden daha fazla şahin eğilim göstermesi riskini yeniden alevlendirdiğini’ söylüyor.

Sağlıklı ABD ekonomik verileri ve petroldeki yükselişin birleşimi, Barclays’in, Fed ve diğer merkez bankaları tarafından ‘şahin olumsuz sürpriz’ olarak adlandırılan risklerin altını çizmesine neden oluyor. Çarşamba günü yayınlanan bir notta Barclays stratejistlerden oluşan bir ekip, faiz piyasalarının artık Fed'in öngördüğü üç çeyrek puanlık indirimlerden daha az faiz indirimi olasılığına göre konumlandığını belirtiyor.

Bu arada opsiyon piyasası, kısa vadeli borçlanma maliyetlerinin yıl sonu itibarıyla yüzde 5,25 ila yüzde 5,5 arasındaki mevcut seviyeden daha yüksek olma ihtimalini Şubat ve Mart başına göre çok daha yüksek görüyor.

Goldilocks senaryosu arka plana atıldı

Başka bir deyişle, finans piyasasının bazı kesimleri, Fed'in son faiz indirimi tahminlerinin hatalı olabileceği ve politika yapıcıların Aralık ayına kadar yeniden faiz artırımına ihtiyaç duyabileceği ihtimaline hazırlanıyor. Bunun da varlıklarda daha fazla dalgalanmaya yol açabileceği öngörülüyor.

Örneğin, bu haftanın verilerinde kendini gösteren kalıcı enflasyon işaretleri, Salı günü hisse senetlerinde ve tahvillerde art arda satışlara yol açan bir enflasyon ticaretine yol açtı. Altın ve gümüşte ralli, ABD Doları Endeksinde artış ve ham petrolde Ekim ayı sonlarından bu yana en yüksek seviyede seyreden yükseliş ise bunu izleyen diğer gelişmeler oldu.

Barclays stratejistleri Stefano Pascale, Anshul Gupta, Riddhiman Dass ve Tejas Shah, “ABD’de ekonominin yeniden hızlandığına dair işaretler yakın zamanda Goldilocks söylemini geri püskürttü ve merkez bankalarının beklenenden daha şahin bir tutum sergilemek zorunda kalacağı riskini yeniden alevlendirdi. Bu, kısa vadeli piyasalara yansıdı” diyor.

Stratejistlerin görüşleri, yatırımcıların, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarını düşürmek için aceleye gerek olmadığı ve son zamanlarda beklenenden yüksek gelen enflasyon okumalarının geçici olup olmadığını söylemek için çok erken olduğu mesajını değerlendirdiği bir zamanda gelmesi nedeniyle özellikle anlamlı kabul ediliyor.

Emtia rallisi FED’in planını bozdu

 

Enflasyonda sürpriz düşüş, faizde indirim bekleniyor

 

Steve Eisman: Fed’in faizleri indirmesi borsaları altüst eder

 

Bank of America: Borsada düzeltme kısa sürecek, ralli yaz aylarında devam edecek

 

Borsa rallisi uzun vadeye yayılacak mı?

 

Wall Street’te rallinin kaderini istihdam verileri belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)