E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSteve Eisman: Fed’in faizleri indirmesi borsaları altüst eder---

Steve Eisman: Fed’in faizleri indirmesi borsaları altüst eder

Steve Eisman: Fed’in faizleri indirmesi borsaları altüst eder
03 Nisan 2024 - 16:01 borsagundem.com

ABD’li ünlü yatırımcı Steve Eisman, Fed’in olası faiz indiriminin hisse senedi piyasalarında balon oluşumu yaratacağını öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de hisse senedi yatırımcıları, rallinin daha güçlü şekilde devam etmesi için Fed’in faiz indirimlerini bekliyor. Ancak bazı isimler, bu hamlenin borsalar için ters tepebileceği görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 'Big Short' yatırımcısı olarak da bilinen Steve Eisman, Fed'in bu yıl faiz indirimi yapması durumunda, hisse senedi piyasalarının balon riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor.

Faiz indirimi gereksiz

Insider’dan Yuheng Zhan’ın haberine göre, Fed'in Mart ayının sonlarında verdiği faiz oranlarının düşürüleceği yönündeki güvencesine yanıt olarak ‘Big Short’ serisindeki konut piyasası bahisleriyle tanınan Steve Eisman, ekonominin iyi durumda olduğunu öne sürerek, merkez bankasının bu yıl faizleri sabit tutması gerektiğini söylüyor.

Eisman, “Benim görüşüm ekonominin iyi olduğu yönünde. Kişisel olarak bu yıl Fed'in faizlerde indirime gitmemesi gerektiğini düşünüyorum. Benim asıl korkum, eğer Fed gerçekten faiz indirirse, piyasa sanırım çalkantılı hale gelecek ve o zaman gerçek bir sorunla karşı karşıya kalacağız. Oysa şu an işler gayet iyi gidiyor. Fed hiçbir şey yapmamalı ve ardından verilerin düzelmesini beklemeli” şeklinde konuşuyor.

Balon teorisi

Hisse senedi piyasalarında balon teorisi devam ederken dev teknoloji hisselerindeki güçlü kazanç artışı, Wall Street veteranlarının S&P 500 fiyat hedeflerini yükseltmesine neden oluyor. Ancak, piyasa performansının katalizörü olan faiz indirimi beklentisi, son enflasyon verilerinin ardından daha az ilgi görüyor.

Bununla birlikte Fed Başkanı Jerome Powell, Mart ayındaki FOMC toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ancak bu yıl üç kez faiz oranlarını düşürme planlarını yineledi. Ancak Eisman bu tür bir güvercin duruşa karşı çıkıyor.

Eisman, tüm verilerin Fed'in faiz indirmekte acele etmemesi konusunda uyarıda bulunduğunu düşünüyor ve işsizliğin azaldığını ekliyor. Eisman, “Ücretler artıyor ve şikayet edilecek tek şey enflasyon nedeniyle bazı şeyleri satın almanın zorlaşması. Hala iş açığı var, dolayısıyla tüketicinin durumu iyi. O halde neden faiz oranlarını düşürerek bunu mahvedesiniz ki?” diye soruyor.

Yapılacak en zor şey hiçbir şey yapmamak

Saygın yatırımcı, ayrıca, tarih derslerinin de söylediği gibi, Fed'in önce faiz oranlarını düşürüp sonra gerektiğinde yeniden artırmasından daha kötü bir şey olmadığının altını çiziyor. Eisman, “Piyasanın kesinlikle bir balonun içinde olduğu 1999 ve 2000 yıllarında tek düşündüğüm şey şuydu: Piyasadaki balonu öldüren şey bunun bir balon olması değildi, balonu öldüren şey Fed'in faiz oranlarını çok artırması ve ekonomiyi resesyona itmesiydi” diye ekliyor.

Eisman sözlerini şöyle tamamlıyor: “Belki de bir portföy yöneticisi olarak yapılacak en zor şey hiçbir şey yapmamaktır çünkü aslında bir şeyler yapmak çok kolaydır. Fed için de aynı şey geçerli. Bir şeyler yapmaları çok kolay, ne zaman isterlerse faiz oranlarını düşürebilirler.”

Fed: Faiz indirimini ertelemek uygun olacak

 

S&P Global: Fed 5 kez faiz indirimine gidebilir

 

JPMorgan: FED’in faiz indirimi için bir neden yok

 

Teknoloji hisselerinin rallinin dışında kalması balon korkusunu körüklüyor mu?

 

Borsalarda momentum rallisi balon işareti mi?

 

Ünlü borsa uzmanından tarihi kredi balonu uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)