E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankalarda yoğunlaşan alımlar genele yayılmadı---

Bankalarda yoğunlaşan alımlar genele yayılmadı

Bankalarda yoğunlaşan alımlar genele yayılmadı
09 Ocak 2020 - 10:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan piyasa beklentisi raporunda bugün izlenecek veriler Almanya dış ticaret dengesi ve Euro Bölgesi işsizlik oranı olarak belirtildi.

ABD ile İran arasında devam eden gerilim ABD Başkanı Trump'ın dünkü açıklamaları ve piyasaların korktuğu gibi gerilimi yükseltecek hamlelerin gelmemesi ile biraz yatıştı. Gerilimin yatışması küresel risk iştahını destekleyen bir gelişme oluyor. Yurt içinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi takip edilirken, Libya konusundaki mesajlar yurt içindeki jeopolitik riskleri görece azalmasına katkı sağladı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
10:00 Almanya - Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta
13:00 Euro Bölgesi - İşsizlik Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

İran'ın misilleme hamlesi sonrasında artan risklerle birlikte küresel hisse piyasalarında sabah saatlerinde sert satışlar yaşanırken, günün ilerleyen bölümünde taraflardan gerilimi artıracak yeni bir hamlenin gelmemesi ve Trump'ın açıklamalarıyla hisse piyasaları kayıplarını geri aldı. BIST-100 Endeksi dün günü %0,25'lik yükselişle 112.876 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor.

Asya piyasalarında %1'leri aşan düşüşüler hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,95 - 5,96 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle
5,92'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

İran'ın ABD misillemesiyle beraber dün güne sert düşüşle başlayan BIST 100'de gün içinde tansiyonun düşebileceğine yönelik beklentilerle birlikte pozitif bir atmosfer oluştu. Bununla birlikte bankaların 2020 projeksiyonlarının pozitif bulunması da bankalara ekstra alımlar getirdi. Dün bankalarda yoğunlaşan alımlar genele yayılan bir görünüm oluşturmadı. Endeks kapanışından sonra Trump'ın yaptığı açıklamaların tonunun yumuşak olması dün başlayan tepkinin bugün de devamını getirebilir. 113.400 üzerinde takip edeceğimiz ilk önemli seviye 113.950 olacak. Bu seviye üzerinde kapanış yeniden 116 bin denemesini getirebilir. 113.950 altındaki kapanışlar dün başlayan tepkinin gücünü azaltacaktır. Gün içinde 112.500 altına olacak bir hareket görünümü terse çevirecektir.

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)