E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America'dan yatırımcılara hem iyi hem kötü haber---

Bank of America'dan yatırımcılara hem iyi hem kötü haber

Bank of America'dan yatırımcılara hem iyi hem kötü haber
26 Nisan 2023 - 10:56 borsagundem.com

ABD borsaları bir süredir yatay bantta hareket ediyor. Uzmanlar, borsaların bir yaz rallisini işaret eden yükseliş sinyalleri verdiğini söylüyor. Ancak öngörüler bununla sınırlı değil...

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında belirsizlik sürüyor. Yılbaşından bu yana devam eden yükseliş ivmesi, yatay bantta sıkışmış gözüküyor. Uzmanlar bunun hem iyi hem kötü haberlere işaret ettiğini söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, borsanın bir ‘yaz rallisi’ne yöneldiğini gösteren yükseliş sinyallerinin yanmaya başladığını belirtse de, borsaların daha kısa vadeli başka sinyaller de verdiğinin altını çiziyor.

VIX ve DOW Teorisi

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Bank of America teknik stratejisti Stephen Suttmeier, yatırımcıların önümüzdeki aylardaki ralliden önce Mayıs ayında hisse senetlerinde potansiyel bir düşüş satın almaları gerektiğini öne sürüyor. Suttmeier'e göre, şu an için alınan sinyaller, yakın zamanda bir düşüşü işaret etse de orta vadede güçlü bir rallinin de habercisi.

Suttmeier, çeşitli teknik göstergelerin yanıp sönmesinin, hisse senetlerinin yükselmeden önce düşüş eğilimi gösterdiğine işaret ettiğini belirtiyor. Suttmeier, hisse senedi piyasasının 30 günlük tahmini oynaklığının üç aylık tahmini oynaklığına oranını ölçen VIX ölçümlerinin, 1.25'lik bir oranın altında zirveye ulaştığını söylüyor ve bunun Hisse senetleri için genel anlamda aşağı yönü işaret ettiğinin altını çiziyor.

Suttmeier, yatırımcılarıyla paylaştığı notta, “Bu göstergenin aşırı alım eşiği olan 1,25'in altında zirve yapması, S&P 500 Endeksi için Mart, Ağustos ve Aralık 2022'de sorun anlamına geldi” şeklinde yazıyor.

Yaz rallisi için Mayıs düşüşünü satın alın

Hisse senetlerinde yaz aylarında beklenen artış öngörüsü ise ‘Dow Teorisi’nden destek alıyor. Buna göre, Dow Jones Endüstriyel Ortalama segmentlerinden birinin önceki yüksek seviyesini aşması durumunda piyasanın yukarı yönde kendini yenileyebileceğini gösteriyor.

Suttmeier, “Dow Teorisi, 2022 yılının başlarındaki bir satış sinyalinde kalmaya devam ediyor, ancak Aralık'tan Mart'a kadar bir yükseliş uyumsuzluğu göze çarpıyor. Taşımacılık sektörü için daha yüksek bir dip ve Sanayi sektörü için daha düşük bir dip şeklinde beliren bu uyumsuzlukların yanı sıra, hem Taşımacılık hem de Sanayi sektörlerinde yükselen 200 günlük hareketli ortalamalara (Moving Average - MA) geçiş, bir yaz rallisi için bir Mayıs düşüşünü satın almayı mümkün kılıyor” diyor.

Yükseliş mi düşüş mü?

Suttmeier, S&P 500 Endeksi’nin ‘yaz rallisi’ sırasında yüzde 5 oranında yükselebileceğini tahmin ediyor. Özellikle belirli derinlik göstergelerinin hisse senetlerinin kaybetmeye karşı daha yüksek oranda kazandığını gösterdiğini belirten Suttmeier, endeksin önceki yüksek seviyeler olan 4195 ve 4325 puan dirençlerini kırarak yükseleceğini öngörüyor.

Yaz rallisi tahminleri, şirket kazançları zayıflarken ve ekonomi yavaşlarken borsa için daha fazla sıkıntı çağrısında bulunan diğer büyük bankaların görüşleriyle çelişiyor. JPMorgan, hafif bir durgunluk durumunda bile hisse senetlerinin en az yüzde 15 oranında düşebileceğini öngörürken Jeremy Grantham gibi bazı seçkin yatırımcılar da hisse senedi piyasalarında yüzde 50'ye varan bir düşüş bekliyor.

Bank of America: Üç resesyon sinyalinden ikisi alarm veriyor

 

Bank of America: Hisse senetlerinde alım zamanı yaklaşıyor

 

Bank of America: Uzun vadeli hisse senedi yatırımından vazgeçmeyin

 

Piyasalarda resesyon korkusu güçleniyor

 

Ayı piyasası döngüsü sürüyor mu?

 

Borsalarda 'sürpriz ralli’ işareti 7 gösterge

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)