E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Ralli aşırı alım bölgesinde---

Bank of America: Ralli aşırı alım bölgesinde

Bank of America: Ralli aşırı alım bölgesinde
04 Aralık 2023 - 11:39 borsagundem.com

Bank of America, borsada yanıp sönen ‘al’ sinyalinin artık ölü durumda olduğunu öne sürdü.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ralli giderek güçleniyor. Yatırımcılar ise olası bir dönüşün ne zaman ve ne kadar derin olabileceğini merak ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, ABD borsalarına hakim olan güçlü rallinin aşırı alım seviyelerine yaklaşmasıyla borsanın ‘al sinyalinin öldüğü' konusunda uyarıda bulunuyor.

Al sinyali ölü durumda

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Bank of America'ya göre, yatırımcıların piyasayı aşırı alım seviyelerine yaklaştırması nedeniyle borsada yanıp sönen ‘al’ sinyali artık ölü durumda. Banka, yatırımcılar hisse senetlerinde çok fazla düşüş eğilimi gösterdiğinde bir satın alma sinyali veren ve tam tersi bir borsa göstergesi olan ‘Boğa ve Ayı Göstergesi’ne (Bull & Bear Indicator) dikkat çekiyor.

Ekim ayında yatırımcıların hisse senetlerindeki ‘aşırı düşüş' pozisyonu sayesinde S&P 500 Endeksi yükselişe geçti. Ancak BofA'ya göre o zamandan beri endeks, 'tarafsız bölge'ye doğru ilerledi. Bankadan Michael Hartnett liderliğindeki stratejist ekibi, paylaştıkları notta, “BofA Bull & Bear'ın 19 Ekim'de tetiklediği aykırı ‘alım’ sinyalinin geçen hafta sona erdiğine dikkat edin” diye yazdı.

Stratejistler, küresel hisse senedi endekslerinin yüzde 62'sinin 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamalarının üzerinde olduğu göz önüne alındığında, ABD Hazinesi gibi piyasanın diğer alanlarında aşırı alım olmamasına rağmen hisse senetlerinin 'tehlikeli noktaya yaklaştığı’ uyarısında bulundu. Notta, “Yakaladıysanız kovalamanıza gerek yok” ifadesi yer aldı.

Faiz oranlarında düşüş ihtimali yüzde 57

Bu değişiklik, yatırımcıların enflasyon haberlerini sakinleştirmesi ve Fed'in faiz indirimlerine ilişkin beklentilerini artırmasıyla S&P 500 Endeksi’nin geçen ay yüzde 9 oranında değer kazandığı ABD hisse senedi piyasasındaki çarpıcı yükselişin ortasında geldi.

Piyasalar şu anda faiz oranlarının gelecek yılın ilk çeyreği itibarıyla mevcut seviyesinden daha düşük olma ihtimalini yüzde 57 olarak fiyatlıyor.

Ancak hisse senetlerinin kazançlarını sürdüremeyebileceğine dair işaretler de artıyor. Hartnett'in ekibi daha önce, örneğin hisse senetlerine geçen hafta 2,6 milyar dolarlık giriş geldiğini ve bu rakamın önceki iki haftada kaydedilen 40 milyar dolardan daha düşük olduğunu belirtmişti.

Morgan Stanley'e göre ise ekonominin bazı kesimleri halihazırda yavaşlama işaretleri gösteriyor; ABD şirketleri ve hane halklarındaki zorluk, güçlü GSYİH büyümesiyle maskeleniyor. Aslında Philadelphia Fed verilerine göre, ABD eyaletlerinin yarısından fazlası halihazırda ekonomilerinin daraldığını görüyor. Bu gerçek göz önüne alındığında ABD ekonomisini bir resesyonun beklediğinin de ihtimal dahilinde olduğu düşünülüyor.

Ancak Bank of America, enflasyonun 2023'teki istikrarlı düşüşü göz önüne alındığında ekonominin bu yıl hafif bir resesyona girebileceği yönündeki görüşünü yakın zamanda geri çekti. Banka ayrıca S&P 500 Endeksi’nin gelecek yılın sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine dokunabileceği öngörüsüyle borsaya yönelik 2024 yılı bahislerini de artırdı.

Boğaların yeni hedefi Noel rallisi

 

Kasım ayı, 2024 yılı borsa rallisinin de habercisi mi?

 

Her şeyin rallisinde boğalar nereye koşuyor?

 

Rallide momentum güçleniyor, borsadan beklenti ne olmalı?

 

Göstergelere göre borsa rallisi yıl sonuna kadar sürecek

 

Küresel borsalarda 3 yılın rekoru

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)