E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Eylül ayı borsalar için beklenenden daha iyi geçecek---

Bank of America: Eylül ayı borsalar için beklenenden daha iyi geçecek

Bank of America: Eylül ayı borsalar için beklenenden daha iyi geçecek
05 Eylül 2023 - 13:54 borsagundem.com

Borsalar için en kötü ay olarak kabul edilen Eylül ayının bu yıl hisse senedi piyasaları için görece daha iyi geçmesi bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tarihsel veriler ışığında borsalar için yılın en kötü ayı olan Eylül ayında, bu yıl beklentiler daha olumlu. Bank of America yetkilileri, borsa bu Eylül ayında düşüş yaşasa da bunun görece daha makul bir seviyede gerçekleşeceğini öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, hisse senetlerinin Eylül ayında düşme eğiliminde olduğunu ancak bu yıl, daha iyi bir Eylül ayı beklediklerini söylüyor.

2023 yılı senaryosu

Markets Insider’dan George Glover’ın haberine göre, hisse senetleri, tarihsel olarak en kötü ayına girmiş durumda. CFRA Research verileri, 1945 yılından bu yana S&P 500 Endeksi’nin Eylül ayında ortalama yüzde 0,7 oranında düştüğünü gösteriyor.

Ancak Bank of America teknik stratejisti Stephen Suttmeier, yaptığı açıklamada, endeksin yılbaşından bu yana yüzde 18'lik yükselişinin, bu eğilimi tersine çevirmek ve bu ay daha fazla kazanç elde etmek için iyi bir konumda olacağı anlamına geldiğini söylüyor. Paylaşılan araştırma notunda, “Hem Eylül ayı hem de yılın geri kalanı için en iyi senaryo, S&P 500 Endeksi’nin Ocak ayından Ağustos ayına kadar yüzde 10 ila yüzde 20 arasında toparlanması” deniliyor. Suttmeier, “Bu 2023 yılı senaryosu” diye ekliyor.

Yeşil ışık

Hisse senetleri yılın dokuzuncu ayında gerçekten de tarihsel olarak zorluk yaşıyor. Bu durum trader’ların 'Eylül Etkisi’ (September Effect) terimini kullanmalarına yol açıyor. Ancak S&P 500 ve Nasdaq Composite'in neden bu kadar kötü performans gösterdiğine dair çok az fikir birliği bulunuyor.

Suttmeier'e göre ise yatırımcıların 2023 yılı için Eylül ayından endişelenmelerine gerek yok çünkü bu yıl hisse senetlerini yükselten devasa, yapay zeka destekli ralli, daha fazla kazanımın sinyalini veren yeşil bir ışık niteliği taşıyor.

Yüde 8 oranında artış

Bank of America'nın baş teknik stratejisti Suttmeier, S&P 500 Endeksi’nin Eylül ayı öncesinde yüzde 10 ile yüzde 20 arasında yükseliş gösterdiğinde, aylık ortalama yüzde 0,8 oranında getiriyle yüzde 65 oranında kazanç elde ettiğini belirtiyor ve endeksin tarihi pattern’leri takip etmesi durumunda muhtemelen mevcut seviyesinden yüzde 8 oranında artarak yılı 4.850 puan civarında tamamlayacağını öne sürüyor.

Eylül ayı önemli gelişmelere gebe

 

Wall Street için kâbus ayı mı başlıyor?

 

Wall Street’te iki yıl aradan sonra bir ilk

 

Wall Street’te Nvidia rallisi gerçekten balon mu?

 

Yapay zeka borsada teknoloji rallisini kaçırdı

 

Morgan Stanley: Yapay zeka güdümlü ralli güzellik yarışmasına benziyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)