E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakan Nebati’den enflasyon mesajı: Birlikte başardık---

Bakan Nebati’den enflasyon mesajı: Birlikte başardık

Bakan Nebati’den enflasyon mesajı: Birlikte başardık
02 Şubat 2023 - 23:33 borsagundem.com

Bakan Nebati, "Milletimiz ve ekonomideki tüm paydaşlarımızla birlikte mücadele vererek, enflasyondaki artış eğilimini aşağı yönlü çevirmeyi hep birlikte başardık. Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz.” dedi

Bakan Nebati, "Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri" isimli programda yaptığı konuşmada, enflasyonun daha da ineceğini söyledi.

Nebati konu hakkında “2022 yılını küresel sarsıntıların gölgesinde yüksek bir enflasyonla geçirmiş olsak da aldığımız önlemler ve beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte kasım ayında düşüşe başladı. Bu eğilim aralık ayında da artarak devam etti. Kasım ayında boynunu, aralık ayında belini kırdık. Bu iş sırayla. Milletimiz ve ekonomideki tüm paydaşlarımızla birlikte mücadele vererek, enflasyondaki artış eğilimini aşağı yönlü çevirmeyi hep birlikte başardık. Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz. Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında etkin destek ve teşvik programları uygulamayı sürdürüyoruz. Gençlerimizden, kadınlarımıza, esnafımızdan, çiftçimize, sanayicimizden turizmcimize kadar, üreten, istihdam oluşturan, ülkemize değer katan her kim varsa aralıksız bir şekilde desteklemeye devam ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

İFM'Yİ FİNTEK MERKEZİ HALİNE GETİRİYORUZ

İstanbul Finans Merkeziyle ilgili kanuni düzenlenmeleri yaptıklarını belirten Nebati, "Tam Türkiye Yüzyılı'na ve İstanbul'a yakışır bir finans merkezi. İstanbul Finans Teknoloji AŞ'yi de kurarak İFM'yi aynı zamanda bir Fintek merkezi haline getiriyoruz. Yakın bir zamanda, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgisiyle bölgesel bir finans, ticaret ve teknoloji üssüne dönüşeceğine birlikte şahitlik edeceğiz. Bugün orada yer alan önümüzdeki süreçte muhteşem bir merkezde yer aldığı için iyi bir yatırım yaptığını da görmüş olacak.

KATILIM FİNANS KEFALET ŞİRKETİNE YÜZDE 4 HİSSEYLE İŞTİRAK EDECEĞİZ

İstanbul'un aynı zamanda katılım finans alanında da bir merkez haline gelmesi ve katılım finans sektörünün gelişimini kesintisiz sürdürmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda kurulacak olan Katılım Finans Kefalet Şirketi'ne Hazine ve Maliye Bakanlığımız olarak yüzde 4 oranında hisseyle iştirak edeceğiz. Diğer yandan, geleneksel yatırım araçlarına dijital çözümler üretmeyi de sürdürüyoruz. Özellikle Darphanemiz tarafından gerçekleştirilen Altın Sertifikası ihracı, bireysel yatırımcılarımız tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştır." diye konuştu.

Bakan Nebati: 2023 bütçesine yönelik çok sıkı tedbirler aldık

 

Bakan Nebati: 2022 sonunda iç borçlanmanın vadesi 70 aya çıktı

 

Bakan Nebati'den Katılım Finans Kefalet Şirketi açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taha03 Şubat 2023 09:52

    ALLAH ım insanların yüzüne bakıp yüzü kızarmadan yalan söyleyenlerden sana sığınırım.

  • Mucise Reis : )03 Şubat 2023 09:23

    Biz karşılıksız para bastık. Sizler aldınız. Para doyun noktasına gelsi Swaplar bitti. Bol para yabancı ülkelerin ticaretine gitmedi. İç piyasamızda bu karşılıksız TL leri yakıp enflasyonu iyi kötü kontrol altına aldık :D bahçeli havuz var. dikenli teller ile etrafı çevrili o kapaı kapalı, bu kapaı kapalı, merdiven yok karşışa geçiş imkanı yok. otarafda güvenlik, bu tarafda protokul... koyunların ilaç havuzuna girmesi gibi zorla milleti tekleyip havuza soktular :D başka bir yol kalmadı heryeri kapattılar...Oradan çıkabilen çıktı. Çıkamayan zarar edip çekildi köşesine. Böylece yeni Paralar yanan paralar kadar basılabilecek :D Milletine  oyun...oyun içinde oyun.. Yaban dış güçler ve odaklar olacak. Maşasıda by by Kemal :D oh ne güzel yönetim. Koltuk boşsa bende geleyim oturmaya 73 bin maaş, 20 yılda EYT li emekli olmazken onlarve emekli olan vekil :D birlikte başlardık ahaha Birlikte : ))

  • Garip03 Şubat 2023 09:17

    Daha doğalgazı bile düşürmediniz. 6.50 den 2.50 ye düştü haberiniz mi yok acaba.her şeyi çok biliyorsunuz ya ben sizin topuzu yüce Allah a havale ettim o vakti geldiğinde sizin hakkınızdan gelir.

  • borsacı03 Şubat 2023 08:20

    halkın gözüne baka baka makaraya sarıyorsun markete,çarşıya,pazara çıkmıyormusun günlük zam var görmüyormusun.halkı aldatıyorsunuz seçimde agır bedel ödersiniz.

  • reserpin 03 Şubat 2023 08:19

    Sayın bakan gözlerini kapamış rüyada sanırım. Halk yaşadığını bilir. Onun için bize masal anlatmayın sayın bakan. Halk olarak mayıstaki seçiminde bunu telafi edeceğiz. Az sabır.

  • Late nite show03 Şubat 2023 08:18

    Son 2 yılda yüzde 300 enflasyonu yedikten sonra ben başarıya doydum herşey güzeldi teşekkürler. Artık daha fazla birlikte başarmaksak mı diyorum. Başta konut ve kiralar olmak üzere bundan sonra herkes kendi başına başararak bireysel gelişimine katkı sağlayabilir. Konutta ev arzı artmadan indir faizi bindir fiyatı modeli çok tuttu. Emlakçı ve al sat konut ticareti yapanlar bayıldı.

  • Fenerbahçeli03 Şubat 2023 08:01

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Psiko03 Şubat 2023 07:28

    Peynir yemeyeli 1 ay oldu sırf satılmasın rafta kalsın ucuzlatsınlar diye kızdım almadım.ama yine de fiyatları hergün artıyor.

  • Cego03 Şubat 2023 07:14

    Şakamısın ya sen.

  • Vt03 Şubat 2023 01:27

    Marketlerdeki etiketlerin hızla yukarı doğru hareketinden haberiniz yok.İşçi-Emekli maaşlarının daha şimdiden kuşa döndüğünden haberiniz yok.Çok övündüğünüz borsanın yerlerde süründüğünden haberiniz yok.

  • Ahmet 03 Şubat 2023 01:13

    Bu maliye bakanı kendini akıllı karşısındaki insanları sanırım aptal zannetiyor.adamın hiç yüzü de kızarmıyor, enflasyon düşüyor diye. Bakan efendi son bir ayda sebze ve meyvedeki artış %40,et,süt ve süt ürünlerindeki artış %45. Lütfen bakan efendi halkı kandırmayın.

  • sözün özü03 Şubat 2023 01:02

     Sormuşlar . AZA NEREYE GİDİYORSUN O DA DEMİŞ Kİ ÇOĞUN YANINA...........  Fakirin elindeki para  zenginin yanına gitti...........BAKAN BEYİN BAŞARDIM DEDİĞİ BUDURRRRRRRRRRRRR......LÜKS ARABA SATIŞLARINDE REKORU KIRDIK SAYENİZDE BAKAN BEYYYYYYYYYYYY..... (M)  :-*  8-) 

  • Şaka gibi03 Şubat 2023 00:54

    Gerçekten ağam bizimle egleniy

  • Sssccc 03 Şubat 2023 00:52

    Bu altı ay geçti halen uyuyor

  • Yorum 03 Şubat 2023 00:36

    Eyt ye takılan bu yıl içinde emekli olmuş insanların emekliliğe hak kazandıkları ve 10 yıl maaş almadan bekledikleri süre için emekli maaşlarını geriye dönük ödeyecekmisiniz? Yani bu kanun eşitlik ilkesine uygun mu çıkıyor. İnsanlar yıllarca kanunun çıkmasını bekledi. Gerçekten adalet varsa geriye dönük maaşları ödemelisiniz.

  • Artur03 Şubat 2023 00:30

    Millet i rahata lükse alıştırdınız... şimdi seçimlerde yandınız. Sizin sisteminizle para kazananlar, artık az kazanıyoz diye. 6 lı çeteye oy verecek.

  • Mutsuz insan03 Şubat 2023 00:25

    Sayın Bakan, artık lafa bakmıyoruz etiketlere bakıyoruz, 1 ay önce 130 TL olan tereyağı şuan 180 ve 200 TL civarı. Bu mudur enflasyon düşüşü? Benzin 21.40 TL bandında, bu mu düşüş? Karnımızı doyurmak dışında başka bir etkinliğimiz kalmadı, bu mu insanca yaşamak? Borsadan korkmayın dediniz çoğu hisse %50 civarı düştü, bu mu ekonomiye güvenmek? Istikrarlı bir ekonomide borsa her gün asansör gibi mi işler? Saygılar

  • Bik03 Şubat 2023 00:19

    Son 4 yılda konut fiyatları %800 arttı, 2023 yılı sonuna kadar %50 daha artsa 5 yılda %1250 artmış olur. Enflasyonda başarı tablosu bu mu!

  • VaTaNDaŞ03 Şubat 2023 00:00

    Neyi başardınız sayın bakan? Peki piyasanın bu başarınızdan haberi var mı acaba?? Enflasyonda düşüş olduğunu hangi piyasa verisinden hareket ederek söylüyosunuz.. Yoksa gözlerinizdeki ışıltı gerçekleri görmenizi mi engelliyor??

  • Deniz02 Şubat 2023 23:59

    Neyi başardınız. Borsaya gel dediniz yüzde 50 zarar ettik. Paramızın yarısı gitti

  • Nuri 02 Şubat 2023 23:56

    350 Gr peynir 72 lira.bu ne kazık