E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den Katılım Finans Kefalet Şirketi açıklaması---

Bakan Nebati'den Katılım Finans Kefalet Şirketi açıklaması

Bakan Nebati'den Katılım Finans Kefalet Şirketi açıklaması
30 Ocak 2023 - 12:27 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Kurulacak olan Katılım Finans Kefalet Şirketi’ne, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Hazine ve Maliye Bakanlığımız olarak yüzde 4 oranında hisse ile iştirak edeceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katılım esaslarına uygun çalışan işletmelerin, finansmana erişim sürecinde teminat ihtiyaçlarını Katılım Finans Kefalet Şirketi’nden karşılayabileceklerini söyledi.

Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada, murulacak olan Katılım Finans Kefalet Şirketi’ne, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak yüzde 4 oranında hisse ile iştirak edileceğini hatırlattı.

Nebati şunları söyledi:

"Katılım Finans Kefalet Şirketi, katılım finans kuruluşlarımızın sinerjisini artıracak, sektörün kendi bünyesinde kefalet ihtiyaçlarını karşılayarak katılım ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır.

Katılım esaslarına uygun çalışan işletmelerimiz, finansmana erişim sürecinde teminat ihtiyaçlarını Katılım Finans Kefalet Şirketi’nden karşılayabilecektir.

Katılım finans sektörümüzün tüm kurumsal yapıları ve enstrümanlarıyla ülkemizin bu alandaki ihtiyaçlarını tamamen karşılayabilecek düzeye ulaşmasını ve İslam dünyasında da “iyi uygulama modeli” olarak gösterilebilecek bir ekosisteme ve derinliğe sahip olabilmesini arzu ediyoruz.

Bu vizyonla, Katılım Finans Kefalet Şirketi’nin, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Nebati: Milli gelirin büyük bölümü faize değil yatırıma harcanıyor

 

Nebati: Turizm sektörünü desteklemeye devam edeceğiz

 

Nebati: 2023'de cari açığın önemli ölçüde azalacağını öngörüyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)