E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: CHP'de Atatürk'ün ahı tuttu---

Bahçeli: CHP'de Atatürk'ün ahı tuttu

Bahçeli: CHP'de Atatürk'ün ahı tuttu
13 Ağustos 2020 - 16:58 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 Eylül'de 'Memleket Hareketi'ni başlatacağını duyuran Muharrem İnce ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. İnce'nin haksızlığa uğradığını belirten Bahçeli, "CHP'de Atatürk'ün ahı tutmuş" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerinin başında PKK'nın tükendiğini, bitme aşamasına geldiğini ifade eden Bahçeli, "Bölücü terör örgütü dağılmanın eşiğindedir. Mücadeledeki kararlılık ve kahramanlık etnik bölücülüğün sonuç alamayacağını işaret ve ispat etmiştir. Terör örgütünün kalıntıları da kısa süre içinde yok edilecektir" dedi.

Bahçeli, devamında şunları kaydetti:

"Teröre karşı yürütülen sınır ötesi ve sınır içi operasyonlar akılla, azimle ve iradeyle icra edilmektedir. Nitekim dünden çok daha güçlü bir seviyede olduğumuzu söylemek isterim. Irak’ta, Suriye’de terör örgütü perişan vaziyettedir. Özellikle Irak hükümetinin terör örgütüyle arasına kalın duvarlar inşa etmesi, Türkiye’nin güvenlik hassasiyetlerine saygı ve riayet göstermesi şarttır.

Irak’ın Kuzeyinde yuvalanan PKK’nın bulunduğu yerlerden sökülüp atılması iki ülke arasındaki işbirliği ve komşuluk hukukunun istikrarı bakımından zorunluluktur. Sözde lider kadrosu nokta operasyonlarla etkisizleştirilmektedir. Türk devletinin nefesi saldırı ve suikast emri veren canilerin ensesindedir. Bunlar teker teker imha edilmektedir.

Bölge insanının bölücü örgüte desteği de söz konusu değildir. PKK’nın önünde iki seçenek kalmıştır. Birincisi teröristler silahlarıyla birlikte Türk devletine teslim olmalıdır. İkincisi de Türk adaleti karşısında cinayetlerin ve hıyanetlerin hesabını sonuna kadar vermelidir. Vatan topraklarında veya mücavir alanlarda eşkıyanın fermanı değil Türk devletinin kudret ve güvenlik angajmanları geçerli olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi son terörist teslim alınıp son silah kırılıp atılasıya kadar mücadelenin devamından yanadır ve devlete, hükümete tam destektir."

'Muharrem İnce, kaynağından ve kökünden kopan CHP’yi özüne döndürmek maksadıyla çaba sarf edecektir'

Bahçeli, bugün açıklamalarda bulunan eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile ilgili sorulan sorulara da yanıt verdi. İnce'nin 2018'de CHP tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterildiğini hatırlatan Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

"Sayın Muharrem İnce 2018 yılından beri kendisine yöneltilen eleştiri ve suçlamalara maruz kaldı. Gördüğümüz kadarıyla haksızlıklara ve ayrımcılığa uğradı. Parti kurur mu kurmaz mı bilemiyorum, ama bildiğim ve tespit ettiğim husus şudur: 4 Eylül’de, Sivas Kongresi’nin ruhuyla atacağı adımla CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır. Değerlendirmem budur. Yani kaynağından ve kökünden kopan CHP’yi özüne döndürmek maksadıyla çaba sarf edecektir.

Anlaşılan odur ki, bin günde memleket parolasıyla Atatürk’ü ve kurucu değerleri hareketinin mihveri yapacağı anlaşılmaktadır. CHP’nin içişlerine bizim karışmamız elbette doğru olmayacaktır. Ama gördüğümüz gerçekler de bunlardır. CHP’de Atatürk’ün ahı tutmuş, geçmişe özlem yeşermiş ve yükselmiştir. Artık taşeron ve teslimiyetçi bir zihniyetin geldiğimiz bu aşamada işi oldukça zordur."

Muharrem İnce'den kritik açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 14 Ağustos 2020 10:56

    Ayıp vallahi ayıp. Kendi partisinden maaş alıp iktidara çalışan, milliyetçiyim deyip ümmetçi savunan.

  • Aktrol13 Ağustos 2020 22:51

    bir çok ülkücü, bizler akli değiliz demeye başladı. Gerçekten mhp çizgisini gözden geçirmeli. Atatürk ile ilgili yakında, partide konuşmak yasaklanırsa şaşmam. Yani Atasofyada gördük. mhp tarihine, bir kaç oy için böyle laflar asla yutulmamıştır. Atatürk ile ilgili her açıklama, her söz ve diyalok bu partinin yakın takibinde idi. Ayasofyada yapılan, çanakkale savaşı şehitleri anma günlerinde Atatürk anılmayınca rahatsız olmayanların. Bügün atatürk lafını ağzına alması gerçekten manidardır. bahçeli bey parti çizgisini oy için enetip gevçetmeye başladı. MHP çizgisi net olan, adım attımı geri deönmeyen ve doğru adımı atan bir partidir. Eskiden öyle ama şuan kendi içinde birlik kuramayan parti oldu.

  • Ramazan 13 Ağustos 2020 22:27

    Hangi partinin başkanı bilemedimde genelde AKP lideri gibi

  • Evet13 Ağustos 2020 21:15

    Sana kimin ahi tuttuda sen boyle yanasma oldun acaba

  • horoz13 Ağustos 2020 18:49

     E  o zaman sen de ona katıl.Zaten İNCE de geçmişte "Bahçeli yakında beni destekleyecek. Çünkü geçmişte kime karşı çıktıysa  sonra onu destekler konumuna gelmiştir." şeklinde bir açıklaması vardı. Demek ileriyi görüyormuş.

  • Mucise Reis ;)13 Ağustos 2020 18:42

    Reisim, partini kapattında AKP nin peşinden koşuyor diyorlar..Ah mah demişsin ama, MHP çizgisi nerede? Andımızı okullarda söyletemiyorsun.  Anayasa kararı var, anndımız yasaklandı, mahkeme kararı bolzdu, ougulatmıyorsun. Ey Türk Gençliği diyeme zoldu partin. Trump'ın ahı tuttu snaırım :D

  • Erdal13 Ağustos 2020 18:34

    Haberlerde yada haber sitelerinde görünce inanın ne demiş diye bakmadan geçiyorum.

  • He he13 Ağustos 2020 18:15

    Sende kimin ahı tuttu? Baton pasta gibisin

  • doğru13 Ağustos 2020 17:39

    ülkücülüğü bitirdin...Görevini tamamladın.

  • Bika13 Ağustos 2020 17:38

    Kimin kuyruğuna takıldı ki D.Bahçeli? Yüce divana götürmeyi düşündüğünün olmasın!

  • bu dünyadan biri13 Ağustos 2020 17:16

    Chp yi bölmekten başka şansınız kalmadığını biliyorsunuz. Ekonomi dipte ve bundan sonra başka umudunuz yok. Seçimlerde oy kullanmıyordum, sana inat kullanacağım. Yeter artık hiç bedel ödemedi kötü yönetim.

  • ne13 Ağustos 2020 17:11

    sen türkeşin ahı tutar mı diye düşün esas. rte bile kurtaramaz seni o zaman bahçeli reiz

  • ALPTUĞ13 Ağustos 2020 17:11

    Kendi başını düzemeyen gelin başı düzermiş, sana ne CHP onlar senin parti içine karışıyormu haklı haksız küfürlerine ihraç ettiğin ülkücüleri sorguluyorlarmı ayıp ,edep yahu edep.

  • yüksel tekin14 Ağustos 2020 00:14

    Ben cumhurcuyum ama bunun siyaset yapması inanın içime sinmiyor.Neymiş devlet adamıymışşş yok sigortaymışşş bırakın artık şaman işaretlerini.