E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatlarında rekor---

Avrupa'da gaz fiyatlarında rekor

Avrupa'da gaz fiyatlarında rekor
27 Temmuz 2022 - 10:10 borsagundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatı megavatsaat başına 223,85 avroyla rekor seviyeye ulaştı.

Fiyatların artışında, Rusya'nın Kuzey Akım doğal gaz boru hattı üzerinden Avrupa'ya gönderdiği gaz miktarını, bugün itibarıyla kapasitenin yüzde 40'ından yüzde 20'sine düşüreceğini açıklaması etkili oldu.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören ağustos vadeli gaz kontrat fiyatı, dün megavatsaat başına 199,91 eurodan kapandı.

Bugün 210,25 eurodan açılan doğalgaz fiyatları, saat 09.40 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 12 artışla 223,85 euroya yükselerek marttan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Rus enerji şirketi Gazprom, pazartesi günü Rus gazını Almanya üzerinden Avrupa'ya taşıyan hatlardan Kuzey Akım doğalgaz boru hattı için kullanılan Portovaya kompresör istasyonundaki Siemens türbin motorunun, teknik nedenlerden ötürü durdurulduğu ve bu nedenle hat üzerinden sevk edilen doğal gaz miktarının azalacağını duyurmuştu.

Öte yandan, dün AB üyesi ülkeler, Rusya'dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini dikkate alarak doğal gaz tüketimini yüzde 15 azaltmakta uzlaştı.

Almanya'da doğalgaz da tüketici güveni düşük

 

Dönmez'den doğal gaz açıklaması: 500 liralık fatura aslında 2 bin lira

 

Avrupa'da gaz fiyatları 200 euroyu geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran27 Temmuz 2022 16:34

    Bilhassa  Şehit yakınına ağzını bozup konuşan bayan ekonomiyi düzeltmek çok basit gelir gelmez hallederiz diyordu.. Kendilerinin dahi inanmadığı sözleri ısrarla yoz yobaz sözlerle pekiştirerek bir kaç sefil karaktere kendini alkışlatması kendi adına çok acınası bir durum.  Biri de ne diyor ikinci el otomobil alımını durdurun aynı fiyata size sıfır araba vereceğim demek te akıllara zarar bir durumdur.  En azında n nasıl olacağı hakkında fikir vermiş olsa  birileri bunu tartışır  akla mantığa uyan bir tarafı olursa azıcık bile olsa insanlar takdir eder.  Hayır hiç bir ederi gideri olan bir söz dahi değil.  Sadece bir türlü içine sindiremediği  bu yüce milletin insanları ile alay ediyor! Aslında alay ettiğini zan ediyor.  Türk Milleti bunlara bu sefil karakterlere asla prim vermez.  Bunların çürük ve kibirli aklı  Türk Milletinin  ne ferasetine ne de iradesine  yetmez.  

  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK27 Temmuz 2022 12:22

    Bizim başımızda da 7 li masa iktidar da olsa bizim halimizde böyle olacağını düşünmekteyim.meral akşener ne demiş idi rusya ambargo yapalım demiş idi.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ27 Temmuz 2022 11:09

    Sanki AB ülkelerinde kışa doğru ekonomik kriz olacak ve büyük kriz bu sefer AB çıkacak gibi.