E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAlmanya'da doğalgaz da tüketici güveni düşük---

Almanya'da doğalgaz da tüketici güveni düşük

Almanya'da doğalgaz da tüketici güveni düşük
27 Temmuz 2022 - 09:37 borsagundem.com

Almanya'da tüketici güveni, Ukrayna'daki savaşın yarattığı sıkıntıların üzerine eklenen doğal gaz tedarikinde yetersizlik kalma korkusu sebebiyle tarihinin en düşük seviyesine indi

Almanya'da tüketici güveni, tedarik zinciri sıkıntılarının ve Ukrayna'daki savaşın yarattığı sıkıntıların üzerine eklenen doğal gaz tedarikinde yetersizlik endişeleri ile tarihinin en düşük seviyesine geriledi. 

Pazar araştırma kuruluşu Growth from Knowledge (GfK) tarafından hazırlanan tüketici güven endeksi Ağustos ayı için -30,6 puana indi. Temmuz ayı için güven endeksi -27,7 olmuştu.

Analistler ise 30 Haziran-11 Temmuz döneminde yapılan araştırmada tüketici güveninin -29 çıkmasını bekliyorlardı. GfK'nın uzmanlarından Rolf Buerki yaptığı değerlendirmede, kış aylarında yeterli gaz tedarik edilemeyeceği korkularının ön plana çıktığını belirterek, "Bu hali hazırda tüketici güvenini düşürüyor. Doğal gaz arzının yetersiz kalmasının enerji fiyatları üzerinde baskıyı artıracağı ve enflasyonu yükselteceği beklentileri güveni aşağı çekiyor" dedi.

Almanya doğalgaz stoklarını artırmayı hedefliyor

 

Alman şirketler doğalgaz krizine hazırlanıyor

 

Rusya Avrupa'ya aktarmadığı doğalgazı ne yapacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)