E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da CDS 30 ayın zirvesinde---

Avrupa'da CDS 30 ayın zirvesinde

Avrupa'da CDS 30 ayın zirvesinde
23 Eylül 2022 - 13:35 borsagundem.com

Parasal sıkılaştırma ve resesyon endişeleriyle birlikte yatırımcılar Avrupa’nın yüksek notlu özel sektör tahvillerini temerrüt riskine karşı korumak için pandemi zirvesinden yana en yüksek maliyeti ödüyor.

Avrupa'da yatırım yapılabilir nota sahip şirketlerin CDS’leri, pandemi başındaki seviyelerine ulaştı.

Yazın başında yaşanan düşüşün ardından, parasal sıkılaştırma önlemleri ve artan resesyon endişeleriyle tırmanışa geçen CDS'ler 30 ayın zirvesine çıktı.

iTraxx Europe’un yatırım yapılabilir seviyedeki özel sektör tahvilleri CDS’i üç baz puan artarak 128,8 seviyesine ulaştı. 

Yatırım yapılabilir altı nota sahip tahvilleri takip eden Markit iTraxx Europe Crossover endeksi ise 632,8 baz puana çıktı.

Fed önceliğinde parasal sıkılaştırmanın diğer merkez bankalarına yayılmasıyla faizlerdeki artış ve resesyon endişeleri kredi kalitesindeki bozulmaya işaret ediyor.

UBS Stratejisti Kamil Amin’e göre mevcut CDS seviyeleri özellikle yatırım yapılabilir seviyenin altında nota sahip şirketlerin tahvillerine yönelik de daha vahim öngörüleri yansıtıyor.

Amin “Crossover getiri farkları yaklaşık yüzde 10 civarında bir temerrüt oranını ima ediyor. Zayıf büyüme/enflasyon tablosu temerrüt ihtimallerini yukarı taşıyor” değerlendirmesini yaptı.

Euro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı

 

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI geriledi

 

Fed kritik faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)