E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarındaki yükseliş baskı yaratabilir---

Avrupa borsalarındaki yükseliş baskı yaratabilir

Avrupa borsalarındaki yükseliş baskı yaratabilir
02 Mart 2016 - 11:04 borsagundem.com

JPMorgan analistlerine göre Avrupa hisse senedi endekslerinde görülen yükseliş, daha uzun vadeli düşüş trendinin içinde bulunuyor

Önemli Avrupa hisse senedi endekslerinin tamamı, yaklaşık 2015 üçüncü çeyrek düşük seviyelerinden sıçrayarak yüzde 6-10 yükseldi. Fakat söz konusu yükseliş, JPMorgan teknik analistlerinin notuna göre daha uzun vadeli düşüş trendinin içinde bulunuyor.

JPMorgan teknik analistlerinin raporuna göre Almanya DAX Endeksi uzun bir süredir devam eden iyi performansı baskı altına girerken, Fransa CAC ve İngiltere FTSE Endeksleri sırasıyla yedi ve dört yıllık kötü performansın sonlandığına ilişkin işaretler veriyor fakat bu durumu onaylamak için “net yükselişler” görülmesi gerekiyor.

Analistlere göre Avrupa, 2008 yılından bu yana ABD piyasalarına göre dolar bazında daha kötü performans gösterirken, söz konusu trend bugüne dek “tersine döndüğüne ilişkin çok az işaret” verdi.

JP Morgan'a göre, hizmet (medya, turizm) sektörü, yiyecek içecek ve perakendecilik sektörlerinin performansı, 2016 yılında Stoxx 600 Endeksi'ni geride bırakacak. Analistler, bankacılık ve sigortacılık dahil finans sektörü ve otomotiv sektörünün, Stoxx 600 Endeksi'ne göre kötü performans göstermesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cenk03 Mart 2016 09:19

    Peki neden dolar bazında 2009 kriz seviyelerinde sürünüyor

  • KARTALAĞABEYLİ02 Mart 2016 11:08

    şimdi derlerki bu para nerden geldi....ulenn dedikya dünya beşden büyük değil ama türkiyeden de küçük değil.öküzler.siyasetin çahilleri..:))