E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
28 Mayıs 2020 - 10:08 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri Perşembe gününe ABD-Çin gerginliğine rağmen alıcılı başladı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.7, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.7, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.7, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0.9 , İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.6 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.6 yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde'a göre, Euro Bölgesi ekonomisi bu yıl, AMB'nin daha kötümser tahminlerine paralel olarak bir daralma ile karşı karşıya.

AMB Başkanı, karıldığı bir soru-cevap etkinliğinde, Euro Bölgesi'nde üretimin muhtemelen yüzde 8 ila yüzde 12 daralacağını ve daha ılımlı bir senaryo için tahminlerin artık gündem dışı kaldığını söyledi.

Lagarde, "Birkaç gün içinde, Haziran başında rakamlarımızı açıkladığımızda daha iyi bir fikre sahip olacağız, ancak muhtemelen orta ila şiddetli senaryolar arasında bir yerde olacağız" şeklinde görüş bildirdi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ABD ekonomisinin halihazırda dibi görmüş olabileceğini söyledi. Avustralya merkez bankası başkanı ülkenin ekonomik daralmasının ilk düşünüldüğü kadar şiddetli olmayabileceğini belirtti.

Borsada küresel etki ile yükseliş sürüyor

Direnç seviyesini kıran borsalarda yön yukarı

Ekonomilerin faaliyete geçmesi pozitif fiyatlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)