E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
12 Şubat 2024 - 11:40 borsagundem.com

Enflasyon ve resesyon ikileminin en çok hissedildiği bölge olan Avrupa'da yatırımcılar açıklanan makro ekonomik verilere göre yön arıyor. Avrupa borsaları yeni haftaya sınırlı da olsa artıda başladı

Avrupa borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,3 artışla 486,2 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,3 kazançla 16.975 puan seviyesinde işlem görüyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 değer kazancıyla 7.576 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,9 artışla 31.349 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,6 yükselişle 9.952 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,3 primle 7.671 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üstünde 1,0790'da seyrediyor.

Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD'de enflasyon başta olmak üzere yoğun makroekonomik veri takviminin takip edileceği haftaya temkinli başladığını bildirdi.

Enflasyon ve resesyon ikileminin en çok hissedildiği bölge olan Avrupa'da verilerden karışık sinyaller alındığını anımsatan analistler, bu hafta bölge genelinde açıklanacak makroekonomik verilerin merkez bankalarının gelecek dönemde atacağı adımlara yönelik sinyal verebileceğini kaydetti.

Hafta içinde Almanya ve Euro Bölgesi'nde ZEW ekonomik güven endeksinin yanı sıra İngiltere'de enflasyon ve büyüme verilerinin takip edileceğini belirten analistler, merkez bankaları yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yatırımcıların odağında olduğunu ifade etti.

Borsa haftaya rekorla başladı

 

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

 

Asya borsalarında tatil etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)