E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
16 Nisan 2020 - 10:10 borsagundem.com

Almanya üretime tekrardan başlayacağını açıkladıktan sonra Avrupa borsaları yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,2 artarken Alman Dax Endeksi yüzde 1,4, İngiliz FTSE 100 Endeksi 0,9 arttı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’nın yeni tip korona virüsü salgınıyla mücadelede ‘kırılgan da olsa bir başarı’ kazandığını ve yavaş yavaş yasaklarda gevşemeler yapılacağını söyledi. Buna göre Almanya’da bazı dükkanlar önümüzdeki hafta açılacak, okullarda da 4 Mayıs’tan itibaren ders zili çalmaya başlayacak.

JPMorgan Asset Management baş piyasa stratejisti Tai Hui, "Ekonomik gerçeklik ve şirket karlarının gerçekliği bir noktada piyasalar ile uzlaşmalı. Piyasa belirsizlikleri ya da karlardaki düşüş açısından potansiyel riskleri henüz tamamen fiyatlamadı. Karlardaki daralmanın derinliğine ilişkin bu mevsimin sonuna kadar daha iyi bir fikrimiz olur." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump verilerin ABD'nin yeni vaka hızında zirveyi gördüğünü ve Perşembe günü evde kalma kurallarını gevşetecek kuralları açıklayacağını söyledi. Covid-19 küresel çapta 2 milyon kişiyi enfekte ederken, 134 bin can kaybına neden oldu.

Mark Mobius: Borsalar henüz “mutlak dibi” görmedi

Global risk iştahı zayıflıyor

ABD vadelilerinde hafif düşüşler görülüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)