E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı---

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
24 Ekim 2023 - 10:56 borsagundem.com

Haftanın ilk gününü, İsrail'in Gazze saldırılarıyla artan küresel jeopolitik gerilimin ve Avrupa Merkez Bankası para politikası kararına ilişin beklentilerin etkisiyle karışık seyirle tamamlayan Avrupa borsaları, güne karışık seyirle başladı

Avrupa borsaları güne karışık seyirle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yatay seyirle 433,5 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 artışla 14.825 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 değer kaybıyla 7.370 puan ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,5 azalışla 27.414 puan olurken, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,1 kayıpla 8.988 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,2 artışla 6.864 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,0660'ta seyrediyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında Orta Doğu'daki çatışmalara yönelik belirsizliklerle karışık bir seyir izlendiğini belirterek, bugün dünya genelinde yoğun makroekonomik veri gündemi ve tahvil piyasalarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Yükselen tahvil faizlerinin şirketlerin fonlama maliyetlerini de artırdığının altını çizen analistler, bu durumun, işletmelerin karlılığını olumsuz etkileyebileceği endişesiyle pay piyasalarındaki düşüş eğiliminde önemli rol oynadığını vurguladı.

Analistler, jeopolitik risklerin pay piyasalarını baskılamaya devam etmesine karşın dün ABD'de son 16 yılın zirvesinden yaklaşık 15 baz puan gerileyen tahvil faizlerinin piyasalarda sınırlı da olsa rahatlama sağladığını ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) perşembe günü vereceği para politikası kararları ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar yatırımcıların odağında bulunuyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ECB'nin bu hafta 3 temel politika faiz oranını sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan, Almanya'da ekim ayına ilişkin imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 40,7 ile beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşirken, hizmet sektörü PMI 48 ile beklentileri karşılayamadı ve iki endeks de daralmanın devam ettiğini gösterdi.

Almanya dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olabilir

 

İngiltere'de işsizlik arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)