E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları ilaç umuduyla yükseldi---

Avrupa borsaları ilaç umuduyla yükseldi

Avrupa borsaları ilaç umuduyla yükseldi
17 Nisan 2020 - 10:02 borsagundem.com

İlaç üreticisi Glead Sciences'ın ürettiği korona virüs ilacının hastaları hızlı bir şekilde iyileştirdiği haberi üzerine Avrupa borsaları yeni güne sert yükselişle başladı

Avrupa borsaları güne hızlı alımlarla başladı.

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1.1, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2.9, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2.1, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 2.6, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1.5 ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1.3 yükseldi.

Glead Sciences'ın ürettiği remdesivir ilacının testlerinde hastaların ateş ve solunum yolu semptomlarında hızlı iyileşmenin gözlendiği ve hastaların neredeyse tamamının bir haftadan erken bir sürede taburcu edildikleri belirtildi.

Chicago Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 125 kişiye uygulanan ilaç hızlı bir şekilde olumlu sonuçlar verdi. İlacın kullanıldığı hastaların 113’ü ilacı kullanmadan önce ileri derecede Kovid-19 semptomları gösteriyordu. İlaç bir sonraki süreçte 4 bin kişiye uygulanacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüs salgınının kontrol altına alınması çabaları çerçevesinde kapanan ekonominin yeniden açılması için 3 aşamalı bir plan ortaya koyması ABD hisse senedi piyasalarında olumlu karşılandı.

BIST güne sert yükselişle başladı

Asrın kabusunda tedavi müjdesi

ABD ekonomisinin açılma haberi piyasaları pozitif etkiledi

Virüsün etkisini gören borsalar hızlı yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)