E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
18 Aralık 2023 - 11:30 borsagundem.com

Avrupa borsaları, haftanın ilk işlem gününe negatif bir başlangıç yaptı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden gelen açıklamalarda faiz indirimi için 'henüz çok erken' şeklinde ifadelerin kullanılması yatırımcıların risk iştahını düşürdü ve Avrupa borsa endeksleri haftaya düşüşle başladı. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,4 kayıpla 475 puanda, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,4 azalışla 16.680 seviyesinde işlem görüyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2 değer kaybıyla 7.560 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,3 düşüşle 30.287 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,3 azalışla 10.065 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,4 kayıpla 7.567 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 üstünde 1,0920'de seyrediyor.

ECB üyelerinden 'faiz indirimi için erken' mesajı

Avrupa tarafında cuma günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi Joachim Nagel, faiz indirimini düşünmek için çok erken olduğunu söylerken, bir başka üye Madis Muller de piyasaların gelecek yılın ilk yarısında politika gevşemesi üzerine bahis oynama konusunda erken davrandığını dile getirdi.

BoE'nin faiz kararı da beklentileri öteledi

Analistler, ECB üyelerinin sözle yönlendirmelerinin piyasalarda risk iştahını düşürdüğünü belirterek, BoE'nin faiz kararı sonrasında yaptığı duyurudaki "şahin" tutumun da olası bir faiz indirimine ilişkin beklentileri ötelediğini bildirdi.

Fed yetkilileri: Agresif faiz indirimi için çok erken

Küresel pay piyasalarında da ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin agresif faiz indirimini düşünmek için henüz çok erken olduğunu vurgulamasının risk iştahını azalttığını belirten analistler, veri gündeminde bugün Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksinin öne çıktığını söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, faiz indirimi için 3. çeyreği işaret etti

 

ECB faiz oranlarını değiştirmedi

 

İngiltere Merkez Bankası faizi 15 yılın zirvesinde tuttu

 

Borsa haftaya negatif başladı

 

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)