E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya'da won düşerken rupi yükseldi---

Asya'da won düşerken rupi yükseldi

Asya'da won düşerken rupi yükseldi
17 Mart 2020 - 13:15 borsagundem.com

Para birimleri virüse dair artan endişelerle won öncülüğünde düştü

Korona virüs salgınının ekonomik etkilerinin aylar boyu süreceği endişeleri para birimlerinin düşüşünde etkili oldu. Borsalar bugün kayıplarını telafi ederken tahviller ise çoğunlukla geriledi. 

Singapur'daki ANZ Araştırma Birimi'nden Khoon Goh artan belirsizliğin yatırımcıları endişelendirdiğini söyledi ve "ekonomiler aniden kısıtlamalarla karşı karşıya kaldı, bu daha önce modern ekonomilerde hiç deneyimlenmemiş bir durum. Virüs konusunda en kötüsünün geride kaldığını görmezsek piyasalarda daha fazla volatilite bekleyebiliriz" şeklinde yorum yaptı. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 artışla 1,238.45 olurken MSCI AÇ Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 artarak 131.16 puana çıktı.  

Çin yuanı bugün dolar karşısında gerilerken Güney Kore wonu Merkez Bankasının acil faiz indirimi sonrası yaklaşık 10 yılın en düşük seviyesine indi. Endonezya Rupisi 2018'den beri en düşük seviyelere, Tayland bahtı da 14 ayın en düşük seviyesine indi. 

Malezya ringiti ülkenin virüse karşı aldığı önlemlerin ardından dolar karşısında yaklaşık 3 yılın en düşük seviyesine indi. Hint rupisi ise bugün yükselerek Asya'da en iyi performansı kaydeden para birimi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)