E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya'da kriz olmayacak---

Asya'da kriz olmayacak

Asya'da kriz olmayacak
28 Ağustos 2013 - 07:44 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Asya'da 1997 finansal krizinin tekrarlanmayacağını açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, bugün yayınladığı raporda, Güney ve Güneydoğu Asya piyasalarında yaşanan cari kargaşanın büyük ölçüde FED'in tahvil alımlarını azaltma zamanlamasına
ilişkin belirsizlikler tarafından yönlendirildiğini ve bu gelişmenin başta Çin olmak üzere Asya'da GSYH büyüme tahminlerinin düşürüldüğü bir döneme geldiğini vurguladı.
S&P'nin Asya-Pasifik baş ekonomisti Paul Gruenwald yaptığı açıklamada, "Güney, güneydoğu Asya ekonomilerinin kısa vadede yolu  taşlı olabilir, özellikle de Hindistan ve Endonezya gibi büyük bütçe açıkları veren ülkelerin, ancak bunun Asya'nın genelinde bir krize dönüşmesini beklemiyoruz. Asya'da finansal piyasalar ABD para politikasının farklı bir yola gidişinin fiyatlamasının ortasında. Bu süreçte gelişmekte olan Asya ekonomilerinde bir çok oynaklık görebiliriz. Ancak bizim görüşümüze göre bu 1997 yılında yaşanan Asya finansal krizinin tekrarı olmayacak" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)