E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında Wall Street sonrası negatif seyir---

Asya borsalarında Wall Street sonrası negatif seyir

Asya borsalarında Wall Street sonrası negatif seyir
27 Şubat 2024 - 07:36 borsagundem.com

Asya piyasaları, Wall Street göstergelerinin rekor seviyelerinden gerilemesiyle Hong Kong hisse senetleri öncülüğünde düşüşte.

Asya-Pasifik piyasaları Salı günü düşüşe geçti; Hong Kong hisseleri düşüşlere öncülük ederken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi seans başında elde ettiği kazanımlardan vazgeçti.

Wall Street'in Pazartesi günü yükselişine ara vermesinin ardından, önemli endeksler rekor seviyelerinden geri çekilirken ticaret hissiyatı zayıfladı.

Bu haftanın önemli ekonomik verileri arasında Çin'in imalat satın alma yöneticileri endeksi ve Fed’in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan ABD kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verileri yer alıyor.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi açılıştan hemen sonra yaklaşık yüzde 0,4 yükseldikten sonra yüzde 0,2 daha düşük işlem gördü. Önceki seansta rekor seviyeye ulaşmıştı. Ancak daha geniş olan Topix endeksi yüzde 0,3'lük kazançlarına tutundu.

Çin'in CSI 300 endeksi hafif düşüşle açıldıktan sonra yatay seyrederken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,9 kayıp yaşadı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,3 düşüş yaşarken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,4 düştü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,3 düştü.

JPMorgan: Güven arttı, hisse senedi piyasaları güçleniyor

 

New York Borsası düşüşle kapandı

 

En fazla para girişi olan hisseler (26/02/2024)

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (26/02/2024)

 

Avrupa borsaları Almanya hariç düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)