E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında pozitif hava---

Asya borsalarında pozitif hava

Asya borsalarında pozitif hava
11 Kasım 2022 - 08:00 borsagundem.com

Asya-Pasifik hisseleri, ekim ayında ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yatırımcıların enflasyonun zirve yaptığına dair umutlarını artırmasıyla yükseldi.

Asya-Pasifik hisseleri ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yükseldi. Hong Kong hisseleri yüzde 5'ten fazla yükseldi. Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 5,30 Hang Seng Tech endeksinin yüzde 7,12 arttı. Çin anakarasında, Shenzhen Bileşeni yüzde 1.839 arttı, Şanghay Bileşik Endeks yüzde 1,64 değer kazandı.

Softbank günün ilerleyen saatlerinde ikinci çeyrek kazançlarını bildirecek ve Hong Kong'un revize edilmiş üçüncü çeyrek GSYİH'sinin açıklanması planlanıyor.

Wall Street'te bir gecede hisse senetleri, ekim ayında sadece yüzde 0,4 ve geçen yıla göre yüzde 7,7 artarak, ocak ayından bu yana en düşük yıllık artışa işaret eden tüketici fiyat endeksi okumasının ardından iki yılın en büyük rallisini gördü.

Japonya'da toptan fiyatlar ekimde yıllık yüzde 9,1 arttı

Japonya'da toptan fiyatlar ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,1 artış gösterdi.

Toptan fiyatlar eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,2 arttı ve ekonomistler Ekim ayında fiyatların yüzde 8,8 artmasını bekliyorlardı.

BOJ'dan bir yetkili yaptığı değerlendirmede, "Ekim, Japonya'nın 2022 mali yılının ikinci yarısının başlangıcı, bu nedenle bir çok sektörde şirketler fiyatları artırma ve yüksek ham madde maliyetlerini alıcılara yansıtma fırsatını kullandılar" dedi.

Ekim ayında petrol ve kömür fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 2,6 artarken, çelik fiyatları yüzde 22,4 ve gıda fiyatları yüzde 6,9 yükseldi. eylül ayında petrol ve kömür fiyatları yüzde 14,5 artmıştı.

New York borsası günü "ralliyle" kapattı

 

BİST'teki yabancı yatırımcıların ekim ayındaki tüm işlemleri

 

BİST'ten volatil seyreden 4 hisseye tedbir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)