E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında ABD ve Çin verisi öncesi negatif seyir---

Asya borsalarında ABD ve Çin verisi öncesi negatif seyir

Asya borsalarında ABD ve Çin verisi öncesi negatif seyir
28 Şubat 2024 - 06:27 borsagundem.com

Asya piyasaları, Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın (RBNZ) faiz oranlarını sabit tutması ve yatırımcıların ABD ve bölgeden gelecek ekonomik verilere odaklanmasıyla çoğunlukla negatif seyrediyor.

Asya-Pasifik Borsaları, Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın (RBNZ) faiz oranlarını sabit tutması ve yatırımcıların bu haftanın ilerleyen dönemlerinde ABD enflasyonu ve Çin verilerini beklemesi nedeniyle Çarşamba günü çoğunlukla düşüş yaşadı.

Çin'in imalat satın alma yöneticilerinin endeks verileri ve ABD'nin kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi) Perşembe günü açıklanacak.

Yeni Zelanda Merkez Bankası resmi nakit faiz oranını yüzde 5,50'de tutarak 15 yılın en yüksek seviyesinde tutarken, enflasyonun hedef aralığının oldukça üzerinde kaldığı uyarısında bulundu.

Ayrıca, emlak piyasasını canlandırabilecek ve daha fazla yabancı yatırım çekebilecek yeni güncellemeler için izlenecek olan Hong Kong'un bütçe duyurusu da radardaydı.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,1 düşerken, Yeni Zelanda'nın gösterge S&P/NZX 50 endeksi RBNZ kararının ardından yüzde 0,3 yükseldi.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,2, daha geniş anlamda Topix ise yüzde 0,3 düştü. Nikkei 225 hafta başında rekor seviyeye ulaşmıştı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,4 yükselirken, daha küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,4 arttı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,2 düşerken, CSI 300 endeksi de yüzde 0,2 düştü.

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

Avrupa borsaları, İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

En fazla para girişi olan hisseler (27/02/2024)

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (27/02/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)