E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişte---

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
03 Temmuz 2023 - 07:20 borsagundem.com

Asya piyasaları bölgeden gelen ekonomik verilerin ardından yükselişte.


Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların bölgede üretimin yavaşladığını gösteren çok sayıda imalat faaliyeti raporunu değerlendirmesiyle yükseldi.

Çin'in Haziran ayı Caixin imalat satın alma yöneticileri endeksi, ekonomistlerin 50,2 olan beklentilerin biraz üzerinde 50,5 olarak geldi. Çin'in resmi hükümet PMI okumaları, art arda üçüncü ayda bir daralma bildirdi.

Anakara Çin piyasaları yükseldi: Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,72 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,18 yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,29 arttı ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 2'nin üzerinde yükseldi.

Japon Nikkei 225, bölgedeki kazançlara öncülük etti ve yüzde 1,46 yükseldi, Topix de yüzde 1,11 arttı. Güney Kore'de Kospi yüzde 1,39 ve Kosdaq yüzde 1,81 yükseldi. Güney Kore ve Japonya için yapılan özel anketler de fabrika faaliyetlerinin bu ay yavaşladığını gösterdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200, yatırımcılar Avustralya Merkez Bankası'nın Salı günkü oran kararını beklerken yüzde 0,27 yükseldi. Ekonomistler, merkez bankasının nakit oranını 25 baz puan daha artırarak yüzde 4,35'e yükseltmesini bekliyor.

S&P Global ASEAN İmalat satın alma müdürleri endeksi, imalat sektörü için koşulların Haziran ayında hafif bir şekilde iyileştiğini gördü ve bir ay önce görülen 51,1'in altında 51'e ulaştı.

Cuma günü ABD'de teknoloji hisselerinin öncülüğünde üç büyük endeks de kazanç sağladı. Nasdaq Composite yüzde 1,45 yükselirken, S&P 500 yüzde 1,23 ve Dow Jones Industrial Average yüzde 0,84 yükseldi.

ABD'de iki şirketin borsa yatırım fonu başvurusuna ret

 

ABD borsalarında yılın ilk yarısında tarihi rekor

 

Borsa için 'kritik' yorum: 6000'den sonra...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)