E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükseldi---

Asya borsaları yükseldi

Asya borsaları yükseldi
15 Aralık 2023 - 07:23 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları Cuma günü, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutması ve 2024 ve sonrasındaki faiz indirimleri için bir yol haritası hazırlamasının ardından Wall Street'in toparlanmaya devam etmesiyle, Hong Kong öncülüğünde yükseldi

Asya piyasaları Hong Kong hisseleri yüzde 3 yükselmesi ve Çin'den gelen önemli veriler düzensiz bir toparlanma göstermesiyle yükselişte.

Asya-Pasifik piyasaları Cuma günü, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutması ve 2024 ve sonrasındaki faiz indirimleri için bir yol haritası hazırlamasının ardından Wall Street'in toparlanmaya devam etmesiyle, Hong Kong öncülüğünde yükseldi.

Çin, endüstriyel üretim artışı, perakende satışlar, konut fiyatları ve kentsel yatırımlara ilişkin Kasım ayı verilerini yayınladı. En önemlisi, perakende satışlardaki büyüme beklentilerin altında kalsa da, Şubat 2022'den bu yana en büyük endüstriyel üretim artışını Kasım ayında gerçekleştirdi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Asya'da yükselişe öncülük ederek yüzde 3,27 yükselirken, CSI 300 endeksi yüzde 0,7 yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,04 artışla dört ayın en yüksek seviyesini yükseltmeye devam etti ve art arda altıncı günde de yükselişe geçti.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi de Perşembe günkü kayıplarının ardından yüzde 1,21 artışla toparlanırken, Topix de yüzde 0,76 artış gösterdi.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,93 oranında değer kazanırken, küçük ölçekli Kosdaq marjinal bir düşüş kaydetti.

Asya borsalarında Fed öncesi karışık seyir

 

Asya borsaları Fed'in son toplantısı öncesinde yükselişte

 

Asya borsaları haftaya düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)