E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları, Wall Street'in öncülüğünde düşüşte---

Asya borsaları, Wall Street'in öncülüğünde düşüşte

Asya borsaları, Wall Street'in öncülüğünde düşüşte
07 Temmuz 2023 - 07:51 borsagundem.com

Asya piyasaları, Wall Street'te yaşanan kayıpların öncülüğünde düşüşte.


Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'in beklenenden güçlü gelen ABD istihdam verisi ve Fed'in daha fazla faiz artırımına yer bırakmasının ardından ikinci kez düşüşe geçti.

Bordro işleme şirketi ADP'nin Perşembe günü bildirdiğine göre, şirketler beklenenden çok daha fazla istihdam yarattı. Özel sektör istihdamı, 220.000 Dow Jones konsensüs tahmininden çok daha iyi bir şekilde, ayda 497.000 arttı. Artış, Temmuz 2022'den bu yana en büyük aylık artışla sonuçlandı.

Veriler ayrıca, Çarşamba günü yayınlanan ve çoğu yetkilinin ileride daha fazla oran artışını destekleyeceğini gösteren Fed'in Haziran toplantısının tutanaklarını da takip etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çinli yetkililerle görüşmek üzere dört günlük bir gezi için Pekin'de bulunuyor ve ABD ile Çin arasındaki ilişkilerin derinleşmesine işaret ediyor.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,06 düşerken, Hang Seng Tech endeksi yaklaşık yüzde 2 düştü. Anakara Çin'de, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,25 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,55 düştü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,8 düşerek bölgedeki kayıplara öncülük etti.

Japon Nikkei 225 yüzde 1,13 düştü ve Topix yüzde 1,1 değer kaybetti. Güney Kore'de Kospi, Samsung Electronics'in ikinci çeyrek işletme karında muhtemelen yüzde 96'lık bir düşüş tahmin etmesiyle yüzde 1,14 düştü.

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

 

Avrupa borsaları sert düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul 4 hisseyi daha tedbir kapsamına aldı

 

Wall Street, spot Bitcoin ETF’lerini neden bu kadar çok istiyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)