E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları kısıtlamalar ile geriledi---

Asya borsaları kısıtlamalar ile geriledi

Asya borsaları kısıtlamalar ile geriledi
22 Aralık 2020 - 08:08 borsagundem.com

Asya'da piyasalar haftanın ikinci işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izledi

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde ABD Borsalarının İngiltere'deki karantina önlemleri ve seyahat kısıtlamalarının küresel atmosferi zedelemesi ile gerilemesini takip ederek düştü.

Bölge genelinde birçok endeks gerilerken, Japonya, borsası kayıplara öncülük etti. Başbakan Suga Yoşihide başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısında Nisan’da başlayacak 2021 mali yılı için bütçe taslağı kabul edildi. Hızla yaşlanma eğilimi gözlenen toplumda sağlık ve emeklilik masraflarının yükselmesi nedeniyle sosyal güvenlik harcamaları 35,84 trilyon yen (347 milyar dolar) ile toplam bütçe hacminin 3’te 1’ine ulaşacak.

Japonya'nın ham çelik üretimi Kasım'da geçen yılın aynı ayına göre %5,9 düşüş gösterdi. Japonya Demir ve Çelik Federasyonu(JISF) tarafından açıklanan verilere göre, üretim bir önceki aya göre %0,9 artışla 7 milyon 264,2 bin ton oldu. Japonya'da süpermarket satışları Kasım ayında da artış gösterdi ve üst üste iki ay yukarı yönlü seyir izledi. Japonya Zincir Mağazalar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Kasım ayında satışlar karşılaştırılabilir verilerle yıllık bazda %1,2 arttı. Bir önceki ay satışlar yıllık %3,3 artış yaşanmıştı.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 0.9 geriledi.
Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.5 azaldı.
Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.7 düştü.
Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yatay seyretti.
Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 azaldı.

ABD borsalarında 'mutasyon' şoku

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

Dünya borsalarındaki mutasyon çöküşü BİST'i de vurdu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)