E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyrediyor---

Asya borsaları karışık seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor
31 Ağustos 2023 - 07:14 borsagundem.com

Asya piyasaları, Çin'de fabrika faaliyet verilerinin daralmanın beşinci aya yansıması ile karışık seyrediyor.


Asya-Pasifik piyasaları, Çin'in fabrika faaliyetinin ağustos ayında art arda beşinci ayda da daralmasıyla karışık bir seyir izledi.

Resmi imalat sanayi satın alma müdürleri endeksi 49,7 olarak geldi; bu, ekonomistlerin beklediği 49,4 ve Temmuz ayındaki 49,3 rakamına kıyasla daha yumuşak bir daralma oranını temsil ediyor.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,23 kayıpla önceki kazanımlarını geri aldı. Anakara Çin hisseleri negatif bölgedeydi; CSI 300 endeksi yaklaşık yüzde 0,6 kayıp yaşadı.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,6, Topix ise yüzde 0,68 yükseldi. Ülkenin Temmuz ayında perakende satışları, ekonomistlerin beklediği yüzde 5,4'lük artışa kıyasla yıllık yüzde 6,8 artışla beklenenden fazla arttı.

Ancak Güney Kore'de Kospi endeksi, sanayi üretiminin Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 8 düşerek art arda 10'uncu daralmasını kaydetmesiyle yüzde 0,42 düştü. Kosdaq marjinal olarak daha yüksekti.

Avustralya S&P/ASX 200 endeksi bu hafta üst üste üç gün boyunca yükseliş kaydettikten sonra yatay çizginin altında kaldı.

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)