E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Jackson Hole öncesi düşüşte---

Asya borsaları Jackson Hole öncesi düşüşte

Asya borsaları Jackson Hole öncesi düşüşte
25 Ağustos 2023 - 07:41 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole konuşmasından önce Asya piyasaları düşerken Japonya'da Nikkei kayıplara öncülük etti.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması da dahil olmak üzere Cuma günkü Jackson Hole toplantısında merkez bankacılarının yorumlarından ABD para politikasına ilişkin sinyallere hazırlanmasıyla birlikte düşüş yaşadı.

Asya'da Japonya'nın başkenti Tokyo'nun çekirdek enflasyon oranı Ağustos ayında yüzde 2,8 ile ekonomistlerin beklediği yüzde 2,9'un biraz altında geldi. Çekirdek enflasyon oranı taze gıda fiyatlarını hariç tutuyor.

Tokyo'nun genel enflasyonu, Temmuz ayında görülen yüzde 3,2'nin altında, yüzde 2,9 olarak kaydedildi.

Japon Nikkei 225 yüzde 1,74 kayıpla Asya'daki kayıplara öncülük ederken, Topix yüzde 0,78 kayıp yaşadı.

Diğer yandan Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,57 düştü ve Kosdaq yatay çizginin hemen altında seyrediyor. Avustralya'da S&P/ASX 200 de yüzde 0,95 kayıp yaşadı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,92 düşerken, Çin ana kara piyasaları daha küçük bir kayıpla karşılaştı ve CSI 300 yüzde 0,46 düştü.

Avrupa borsaları İngiltere hariç düştü

 

ABD borsaları günü düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)