E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya yükselişle başladı---

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı
28 Aralık 2020 - 08:07 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde borsalar haftanın ilk işlem gününde yükseldi

Asya borsaları yeni haftanın ilk işlem gününde ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüs destek paketini imzalaması ile yükseldi.

ABD medyası, Trump'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Trump'ın ABD Kongresi'nin onayladığı 900 milyar dolarlık ekonomik destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını imzaladı. Kongre'nin onayının ardından kendisine imzaya sunulan Kovid-19 salgınına yönelik destek paketindeki 600 dolarlık nakit yardımını "rezalet" olarak nitelendiren Trump, bu yardımın 2 bin dolara çıkarılması da dahil bazı değişiklikler yapılmasını istemiş ve destek paketini imzalamamıştı.

Japonya'da, Kovid-19’un daha hızlı bulaşan türünün yayılmasının engellenmesi için 28 Aralık'tan itibaren yabancı uyrukluların ülkeye girişi yasaklandı. Virüsün mutasyonunun ilk vakalarının tespitinin ardından yabancı uyrukluların ülkeye girişinin 28 Aralık'tan 2021 yılının ocak ayı sonuna kadar yasaklandığı bildirilen açıklamada, Japon vatandaşları ile ülkede oturma izni bulunan yabancılara ise ülkeye girişlerinde 14 günlük karantina uygulanacağı kaydedildi.

Japonya'da açıklanan Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı verilerine göre, sanayi üretimi verisi Kasım ayında bir önceki aya göre değişmedi.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.
Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.7 arttı.
Hang Seng Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.4 arttı.

İngiltere AB'den sonra ilk imzayı Türkiye ile atıyor

Trump imzayı attı! ABD'de işsizlik yardımları kurtuldu

Çin aşısında bir iki gün erteleme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)