E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları bölgeden gelen verilerin ardından yükselişte---

Asya borsaları bölgeden gelen verilerin ardından yükselişte

Asya borsaları bölgeden gelen verilerin ardından yükselişte
08 Şubat 2024 - 07:33 borsagundem.com

Asya piyasaları, yatırımcıların Çin'in ekonomik verilerini ve bölgedeki merkez bankalarına ilişkin kararları değerlendirmesi ile çoğunlukla yükseldi.

Japonya'nın Nikkei endeksi, Perşembe günü Asya-Pasifik piyasalarında, ülke merkez bankasının para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırmayacağını öne süren bir raporun ardından 34 yılın en yüksek seviyelerine ulaşarak yükselişe öncülük etti.

Yatırımcılar ayrıca Çin'in Ocak ayı enflasyon verilerini değerlendirdi ve Hindistan Merkez Bankası'nın faiz kararını bekledi.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi art arda iki gün boyunca düştükten sonra yüzde 1,71 oranında yükselirken, Topix yüzde 0,48 oranında değer kazandı.

BOJ başkan yardımcısı Shinichi Uchida'nın, merkez bankasının negatif faiz oranı politikasını sonlandırdıktan sonra bile agresif bir şekilde faiz oranlarını artırmasının muhtemel olmadığını söylediğini bildirdi.

Çin'in Ocak ayı tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 0,8 düşüşle ekonomistlerin beklediği yüzde 0,5'lik düşüşten daha dik oldu. Aylık bazda TÜFE, yüzde 0,4 beklenenden daha yavaş bir oran olan yüzde 0,3 arttı.

Hindistan Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 6,5 seviyesinde tutması bekleniyor.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi TÜFE duyurusunun ardından yüzde 0,47 düştü, ancak Çin CSI 300 endeksi yüzde 0,65 yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,47 artışla art arda üçüncü günde de kazançlarını sürdürdü.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,5 yükselirken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,5'lik daha büyük bir kazanç elde etti.

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 08/02/2024

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (07/02/2024)

 

En fazla para girişi olan hisseler (07/02/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)