E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Fed sonrası yön bulmakta zorlandı---

Asya borsaları Fed sonrası yön bulmakta zorlandı

Asya borsaları Fed sonrası yön bulmakta zorlandı
16 Aralık 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya Pasifik hisse senetleri küresel piyasaların odaklandığı Fed toplantısının ardından yön bulmakta zorlandı.


Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde yatırımcıların Fed'in piyasa aktörlerinin beklediği gibi varlık alımlarında azaltma patikasını hızlandırmasını değerlendirmeleri ile karışık seyretti.

Fed piyasanın beklentilerini doğrultusunda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Noktasal grafikten 2022 için üç faiz artışı beklentisi çıktı. 2023 için de üç faiz artışı beklentisi belirlenirken 2024 için de 2 artış beklentisi öne çıktı. Varlık alımında azaltım hızı ikiye katlanarak 30 milyar dolar olarak belirlendi.

Avustralya Borsası enerji sektörü öncülüğünde geriledi.

Japonya'da ise Nikkei 225 ve Topix Endeksleri güçlü yükseldi. Güney Kore Kospi de pozitif seyretti.

Hong Kong borsası negatif bölgede kaldı, Çin'de ise Şanghay ve Shenzen Bileşik Endeksleri yataya yakın yükseldi.

Japonya'da imalat sektöründe büyüme yavaşladı

Japonya'da imalat sektörü aktivitesinde büyüme Aralık ayında da devam etti ancak büyüme bir önceki aya göre daha yavaş bir hızla gerçekleşti.

Jibun Bank Japonya İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi Aralık ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle 54,2 oldu. Önceki ayda PMI 54,5 puan seviyesinde gerçekleşmişti.

IHS Markit yöneticisi Annabel Fiddes yaptığı değerlendirmede, "İmalatçılar ve hizmet şirketleri üretimde ve yeni siparişlerde Kasım ayına göre daha yavaş büyümein sinyalini verdiler. Maliyet baskıları da akut olmaya devam ediyor" dedi.

Fiddes, imalatçılar ve hizmet sektörü şirketlerinin gelecek 12 aydaki iş yapma şartları konusunda daha az iyimser hale gediklerini de vurguladı.

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı

 

TL'deki kayıplar Merkez Bankası'nın kararını nasıl etkiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)