E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Fed sonrası karışık seyrediyor---

Asya borsaları Fed sonrası karışık seyrediyor

Asya borsaları Fed sonrası karışık seyrediyor
01 Şubat 2024 - 07:37 borsagundem.com

Asya piyasaları bölgeden gelen verilerin ve Fed'in faiz kararının ardından karışık seyirde işlem gördü.

Hong Kong ve Kore hisseleri yükselişte işlem görürken, Japonya hisse senedi endeksleri Perşembe günü sabah ticaretinde düşük performans sergiledi.

Perşembe günü yayınlanan Caixin Çin genel imalat satın alma yöneticileri endeksi, dünyanın ikinci büyük ekonomisindeki fabrika faaliyetlerinin Ocak ayında üst üste üçüncü ayda da genişlediğini gösterdi; bu, Çarşamba günü açıklanan ve dördüncü ayda daralmaya işaret eden resmi verilerle aradaki farkı genişletiyor.

Ancak Çin ve Japonya dışındaki Asya'daki imalat faaliyetlerine ilişkin diğer özel araştırmalar, 2023'teki en kötü imalat yavaşlamasının sona erebileceğini gösterdi.

Çarşamba günü geç saatlerde ABD Merkez Bankası, Mart ayında faiz indirimi yapma ihtimalinin düşük olduğunun sinyalini verdi.

Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının Mart ayında faiz oranlarını düşürmek için yapacağı bir sonraki toplantıya kadar enflasyonun seyri konusunda yeterince rahat olmayacağını söyledi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1 kayıpla sekiz günlük galibiyet serisini yakalayıp tüm zamanların en yüksek seviyesinden geri çekilme yolunda ilerledi.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,8 düşerken Topix yüzde 0,7 düştü. Güney Kore'de Kospi yüzde 1,2 yükselirken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,2 kayıp yaşadı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,5 artarken, Çin'in CSI 300 endeksi yüzde 1 artışla 5 yılın en düşük seviyelerine yakın bir toparlanma kaydetti.

Günün önemli şirket haberleri 01/02/2024

 

NYSE, Powell sonrası günü düşüşle tamamladı

 

SPK 41 izinsiz foreks sitesini kapatma kararı aldı

 

En fazla para girişi olan hisseler (31.01.2024)

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (31.01.2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)