E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları, ABD'nin kredi notunun ardından düştü---

Asya borsaları, ABD'nin kredi notunun ardından düştü

Asya borsaları, ABD'nin kredi notunun ardından düştü
02 Ağustos 2023 - 07:23 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, Fitch'in ABD'nin kredi notunu mali bozulmaları gerekçe göstererek AAA'dan AA+'ya düşürmesinin ardından düştü.


Asya-Pasifik piyasaları, derecelendirme kuruluşu Fitch'in "önümüzdeki üç yıl içinde beklenen mali bozulmayı" gerekçe göstererek ABD'nin kredi notunu AAA'dan AA+'ya düşürmesinin ardından Çarşamba günü düştü.

IG piyasa analisti Tony Sycamore, bunun Asya'da daha düşük hisse senetleri ve Avustralya ve Yeni Zelanda doları gibi daha riskli para birimlerine karşı Japon yeni ve İsviçre frangı gibi para birimleri ve hazinelerin güvenli liman alımı anlamına gelen riskten kaçınma akışlarını tetikleyeceğini söyledi.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 1,21 kayıpla bölgede başı çekerken, Topix de yüzde 0,53 kayıpla işlem gördü.

Güney Kore'de Kospi yüzde 0,64 ve Kosdaq da yüzde 0,72 düştü. Ülke, Temmuz ayı enflasyon oranının yüzde 2,3 ile 25 ayın en düşük seviyesi olduğunu gördü.

Bu arada, Avustralya Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını yüzde 4,1'de tutmasının ardından Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,67 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi açılışında yüzde 0,9 kayıp yaşarken, anakara Çin piyasaları düz çizgiye yakın işlem görüyordu. Shanghai Bileşik Endeksi marjinal olarak kaydı ve Shenzhen Bileşen Endeksi marjinal olarak yükseldi.

Asya borsaları karışık seyrediyor

 

ABD borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Avrupa borsaları günü kayıpla tamamladı

 

Fitch'den ABD'ye kötü haber

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)