E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD verisi sonrası pozitif seyrediyor---

Asya borsaları ABD verisi sonrası pozitif seyrediyor

Asya borsaları ABD verisi sonrası pozitif seyrediyor
14 Eylül 2023 - 07:22 borsagundem.com

Asya piyasaları, beklenenin üzerinde gerçekleşen ABD enflasyon verisi sonrası yükseldi.


Asya-Pasifik piyasaları, Ağustos ayı ABD enflasyon oranının Dow Jones anketine göre ekonomistlerin yüzde 3,6 olan beklentilerine kıyasla yüzde 3,7 ile beklenenden daha sert gelmesine rağmen yükseldi.

Ağustos ayında tüketici fiyatları endeksi aylık bazda beklentilere paralel olarak yüzde 0,6 arttı. Temmuz ayında TÜFE yıllık yüzde 3,2, aylık ise yüzde 0,2 arttı.

Ancak değişken gıda ve enerji maliyetleri hariç çekirdek TÜFE, Temmuz ayındaki yüzde 4,7'den düşüşle tahminlere paralel olarak yüzde 4,3 arttı. Fed yetkilileri, enflasyonun uzun vadede nereye doğru gittiğine dair daha iyi bir gösterge sağladığı için çekirdek konuya daha fazla odaklanıyor.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Ağustos ayındaki işsizlik rakamlarının analistlerin tahminleriyle eşleşerek yüzde 3,7 seviyesinde sabit kalmasıyla yüzde 0,25 arttı.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 1,09 yükselirken Topix yüzde 0,71'lik daha küçük bir kazanç elde etti. Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,85 oranında değer kazanırken Kosdaq yüzde 1,3 oranında artış gösterdi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,3 arttı, ancak Çin anakarası negatif bölgedeydi ve CSI yüzde 0,3 arttı.

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

New York borsası yükselişle açıldı

 

Amerikan borsaları bir rüzgarda yıkılabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)