E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları 2 haftanın zirvesinden düşüşe geçti---

Asya borsaları 2 haftanın zirvesinden düşüşe geçti

Asya borsaları 2 haftanın zirvesinden düşüşe geçti
22 Temmuz 2015 - 09:25 borsagundem.com

Asya hisseleri, ABD bilançolarının hayal kırıklığı yaratması ile 2 haftanın en yüksek seviyesinden geriliyor

Asya hisseleri, teknoloji ilişkili hisselerin gerilemesi ile 2 haftanın en yüksek seviyesinden düşüş gösteriyor. Apple Inc. ve Microsoft Corp. gibi şirketlerin finansal sonuçları hayal kırıklığı yarattı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.5 gerileyerek Tokyo saati ile 09.08’de 144.56 puana geldi. ABD hisse senedi endeks vadelileri, Apple’ın yüzde 6’dan fazla gerilemesi ile düşüş gösterdi. Apple’ın geliri ve iPhone gönderimleri analist beklentilerinin altında kaldı. Microsoft rekor düzeyde net kayıp vermesinin ardından yüzde 4 değer kaybetti.

Syndey’deki AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık dağılımı müdürü Nader Naeimi, “Piyasalar daha da volatil hale gelecek. ABD’de bilanço sezonu oldukça zayıf geçebilir. Yatırımcılar Apple’da yüksek bir beklenti içindeydi ki bu hisse senedi fiyatına yansıdı. Apple, Samsung gibi rakipleri karşısında farklı bir ürün sunmazsa ne kadar gelişme gösterebilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)