E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşırı yükselişleri şüphe uyandıran hisseler---

Aşırı yükselişleri şüphe uyandıran hisseler

Aşırı yükselişleri şüphe uyandıran hisseler
15 Haziran 2020 - 11:13 borsagundem.com

Yatırımcılar potansiyel aşı haberiyle aşırı yükselen sağlık hisselerine şüpheyle bakıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yıl Avrupa borsalarının en iyi performans gösteren hisseleri ölümcül korona virüse karşı aşı ve tedavi geliştirmeye çalışan sağlık şirketleri oldu.

Virüs kaynaklı kısıtlamalar ekonomileri zora sokarken şirketlerin çalışmaları korona virüs tedavisine doğru evrildi. Yatırımcıların Tiziana Life Sciences Plc ve Bergenbio ASA gibi küçük ölçekli sağlık şirketlerinin bile hisselerini alması bu şirketlerin hisselerini neredeyse dört kat artırırken bu durumu şirketler hisse satışı yaparak değerlendirdi.

Hükümet yetkilileri ise AstraZeneca Plc ve Sanofi gibi büyük ilaç üreticilerinin korona virüs tedavisini bulmasını umuyor. Londra'daki Polar Capital LLP’in sağlık fonu yöneticisi Daniel Mahony'ye göre yatırımcılar küçük sağlık şirketlerine yatırım yaparken fazla abartmış olabilir. Bazı aşı geliştiren şirketlerin hisselerinin aşırı değerlendiğini söyleyen stratejiste göre bu şirketlerin hisselerinin değerlenmesi oldukça yapay.

MIT Üniversitesi’nin 2018 tarihli bir çalışmasına göre, klinik çalışması gerçekleşen bütün ilaçların sadece %14'ü ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) tarafından onaylanıyor.

Büyük ilaç şirketleri ve onların araştırma ortakları, korona virüs pandemisinin aciliyeti nedeniyle aşı geliştirme çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle büyük klinik araştırmalar yapmak için önemli kaynaklara sahip olmayan küçük şirketler için potansiyel tedavi ufukta gözükmemekte. Yine de korona virüse karşı küresel olarak yüz kadar şirket aşı çalışmasını yürütmekte.

400 milyon doz aşı için anlaşma imzalandı

Aşı için 4 ülkeden ittifak

İkinci dalga endişesiyle ABD vadeli işlemleri sert düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI16 Haziran 2020 07:59

    yatırımcı geçmişte gözde olan şirketlerde aşırı zarar gördü resmen soyuldu özellikle kamu bankaları yatırımcıyı batırdı bu sebeple yatırımcı dandik hisselere yöneldi.

  • PEGASUSZEDE15 Haziran 2020 18:25

    Ne zaman bitecek bu pegasus taki işkence 6 aydır yatırımcıısı mağdur.SPK ve diğer kurumlar hissede oynanan oyuna duyarsız.

  • Beyinzade15 Haziran 2020 18:42

    24 lirayken alacaktın. Şimdi ağlamanın anlamı yok. Alırken spk ya sordun mu acaba.

  • b.a15 Haziran 2020 18:10

    hubvc daha nekadar düşecek merak ediyorum,

  • Beyinzede15 Haziran 2020 18:46

    Keşke 1.80 iken ne kadar çıkacağını merak etseydin

  • The broker15 Haziran 2020 16:36

    İzmdc, ihgzt, dagi, ardyz, glryh, rtalb, tkuru, mndrs, ayces, maalt gibi bir çok şirket mantık aşıtı fiyatlanmalar. Spekler tatırımcıya yedirdi mi ağlaşmalar başlar

  • öylesine16 Haziran 2020 03:10

    Rtalb miiii ??? Borsada şuan net karını en fazla katlaması beklenen üretim yapan ve hikayesi çok güçlü şirketi diğerleri ile aynı kefeye koydun ya ne diyeyim sana. Belki tekrar düşecek ama bu şirket şuan bist in as solisti