E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşı bulunmazsa borsalarda ralli durur---

Aşı bulunmazsa borsalarda ralli durur

Aşı bulunmazsa borsalarda ralli durur
11 Haziran 2020 - 12:08 borsagundem.com

CNBC sunucusu Jim Cramer’e göre borsalardaki rallinin devam etmesi için korona virüs aşısının bulunması gerekiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’in ünlü sunucusu Jim Cramer geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, borsaların “üç J” tarafından şekillendiğini söyledi.

İlaç şirketi Johnson & Johnson ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Wall Street’in şu anki seviyelerinde olmasının ana sebepleri olduğunu düşünen isim, Kovid-19 ile mücadelede büyük bir bilimsel atılım olmadan borsaların bu seviyelerdeki rallisinin sürdürülebilir olmadığını düşünüyor.

Nasdaq Bileşik Endeksi Çarşamba günü rekor seviyede kapatsa da diğer büyük endeksler düşüş gösterdi. Küresel hisse senetleri, merkez bankası varlık alımları ve benzersiz teşviklerin tetiklediği riskli varlık alımlarının etkisiyle Mart düşüğüne kıyasla yüzde 40 artıda bulunuyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD'nin "kesinlikle" ek mali teşvike ihtiyaç duyduğunu ve bu yaz bir tur daha geleceği yönündeki beklentileri desteklemesi gerektiğini söyledi.

Cramer’e göre borsaların şu anki seviyeleri borsaların aşısız gelebileceği en son seviye. Ayrıca ekonomiler yeniden açıldıkça yatırımcılar kazançları büyük teknoloji şirketlerinin hisselerine yatırıyor. Bu yüzden Dow Jones ve S&P 500 endeksleri son iki seanstır düşerken Nasdaq endeksi rekora doğru koşuyor.

 Melbourne'de JPMorgan Asset Management küresel piyasalar stratejisti Kerry Craig, "Fed tarafından pek bir sürpriz olmadı. Net bir mesaj vermeye odaklandılar: Faizlerde uzun bir süre bir hareket olmayacak. Komitedeki görüşlerin dağılımı ekonominin Covid sonrasında nasıl olacağına ilişkin belirsizliği güçlendiriyor." dedi.

Goldman Sachs: Altın 2 bin doları aşabilir

Borsalarda yaz satışına hazır olun

Fed sonrasında global piyasalar negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI11 Haziran 2020 12:22

    Bizim borsaya bir şey olmaz çünkü 1 500 000 yeni gariban borsaya girmiş onlar korkularından yıllarca aldıkları babalardan hisse senetlerini senelerce satmazlar o yüzden benim korkum yoktur.geride eveni arabasını altın ve dövizini satıp bekleyen en az 2 000 000 küçük yatırımcı daha varmış.

  • &&&& ^^^^ &&&&11 Haziran 2020 12:14

    Ne olacak canım ölen sayıs öyle fazla değil ki.bunlar normal şeyler.