E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArjantin ve Türkiye yüksek tahvil getirisiyle yatırımcıları cezbediyor---

Arjantin ve Türkiye yüksek tahvil getirisiyle yatırımcıları cezbediyor

Arjantin ve Türkiye yüksek tahvil getirisiyle yatırımcıları cezbediyor
15 Ocak 2024 - 08:00 borsagundem.com

Arjantin ve Türkiye, yetkili kişilerin eylemleri, temerrüt tehlikesinin düşmesiyle yüksek getirili tahvil kazancı arayan yatırımcıların radarına giriyor.

Arjantin'den Türkiye ve Zambiya'ya kadar yüksek getirili devlet tahvilleri, politika yapıcıların reform sözü vermesi, yeniden yapılandırma anlaşmalarının gerçekleşmesi ve temerrüt risklerinin azalmasıyla bir kez daha para yöneticilerini cezbediyor.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, bu strateji geçen yıl yatırım yapılabilir seviyenin altındaki nota sahip gelişmekte olan piyasa tahvillerine yatırım yapanlara %18,5 kazandırarak yatırım yapılabilir seviyedeki devlet tahvillerinin neredeyse üç katı getiri sağladı.

TCW, Wall Street'te Neuberger Berman Group, M&G Investments ve PGIM Fixed Income gibi 2024'te daha riskli gelişen piyasa tahvillerinin arkasında bir ivme oluşacağını düşünenler arasında yer alıyor. Federal Reserve'in bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı yönündeki spekülasyonlar, düşük dereceli tahvil satıcıları için borçlanmayı daha uygun hale getiriyor.

Global ekonomideki olası bir yumuşak inişin de riskli varlıklara yönelik iştahı artıracağı düşünülüyor.

2024'te tahviller kazandıracak mı?

 

ABD'de kurumsal tahvil ihraçları yükseliyor

 

BofA: Tahvillerde ralli hisse senedi piyasalarına zarar verir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)