E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaApple hisselerinde 'Çin' düşüşü---

Apple hisselerinde 'Çin' düşüşü

Apple hisselerinde 'Çin' düşüşü
07 Eylül 2023 - 10:12 borsagundem.com

Çin'in kamu kurumlarında iPhone kullanımını yasaklaması Apple'nın New York borsasında işlem gören hisselerinin yüzde 3.6 düşmesine yol açtı

Apple'ın en büyük pazarlarından birisi olan Çin'de getirilen yasak şirketin hisselerini düşürdü.

Çin'in yabancı teknolojiye bağımlılığı azaltma ve siber güvenliği artırma girişiminin son halkası olarak merkezi hükümet çalışanlarının iPhone ve diğer yabancı marka telefonları kullanmasını yasaklamasının ardından Apple hisseleri New York borsasında yüzde 3.6 değer kaybederek 4 Ağustos'tan bu yana en sert günlük düşüşünü yaşadı.

Apple, teknoloji hisselerindeki daha geniş yükselişin bir parçası olarak bu yıl yüzde 46 kazandırmıştı.

Çin neden yasak getiriyor?

Yasak, Pekin’in Amerikan yazılım ve donanımlarına olan bağımlılığını azaltma çabasının ve hassas ortamlarda yabancı teknoloji kullanımını bitirme projesinin bir parçası.

Öte yandan bu yasak, Apple’ın gelirinin yaklaşık beşte birini sağladığı ve milyonlarca Çinliyi istihdam eden fabrikalara ev sahipliği yapan pazardaki konumunu tehdit ediyor. Ayrıca Çin dünyadaki iPhone’ların çoğunun üretildiği ülke olarak biliniyor.

Kaynaklara göre, kaç kurumun kişisel cihazlara kısıtlama getirebileceği belli değil. Konu ile ilgili henüz resmi veya yazılı bir tedbir de alınmadı. Devlet kuruluşlarının yasakları uygulama konusunda farklılık göstereceği düşünülüyor. (Sözcü)

Apple hisselerindeki düşüşü iPhone 15 mi sonlandıracak?

 

Apple'a para cezası

 

Apple’ın Çin fabrikasında protestolar: Arbede çıktı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)