E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaApple hisseleri dün yüzde 9.8 düştü---

Apple hisseleri dün yüzde 9.8 düştü

Apple hisseleri dün yüzde 9.8 düştü
04 Ocak 2019 - 05:44 borsagundem.com

Tim Cook'un çarşamba günü yaptığı gelir tahmininde düşü açıklamasının ardından Apple hisselerinde başlayan erime sürüyor. Şirketin hisseleri Nasdaq Endeksi'nde dün yüzde 9.8 oranında düşerek 142. 40 dolara geriledi

ABD'li teknoloji devi Apple'ın toplam geliri hızla azalıyor. Ağustos ayında hisse değeri 1 trilyon doları aşan ilk şirket olan Apple'ın bugünkü piyasa değeri 700 milyar doların altında. 

Çarşamba günü Apple CEO'su Tim Cook'un, dördüncü çeyrek için daha önce açıklanan 89 milyar dolarlık gelir beklentisini 84 milyar dolara indirmesi New York borsasında işlem gören şirketin hisselerini hızla düşürmeyi sürdürüyor.

Cook'un açıklamasının ardından çarşamba günü sınırlı işlemlerde yüzde 8'e yakın değer kaybeden Apple hisseleri dünkü seansta da yüzde 9.8 değer kaybetti. 142.40 dolara gerileyen hisselerle şirketin piyasa değeri de 600 milyar dolara doğru erimeye başladı. 

TIM COOK TİCARET SAVAŞLARINDAN ŞİKAYET ETTİ

Tim Cook çarşamba günü yaptığı açıklamada, gelir tahmininde azaltmaya gitmelerinin nedeninin Çin'deki iPhone satışlarının düşmesi olduğunu ifade etti. 

Çin yönetiminin bu düşüşte etkin rol oynamadığını belirten Cook, ABD'nin Çin teknoloji şirketi Huawei'ye karşı tutumunun Çin'de kendi ürünlerine yönelik bir boykota dönüştüğünü söyledi. 

Apple şoku! New York borsasında sert düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...04 Ocak 2019 09:30

    yenı özelik yok ve daha çok aynı serilerin tekrarı biçiminde.üsterlik ne kadar ucuz uretmeye çalışsalarda usd heryerde yuksek halıyle diğer ulkelere çok pahalı griş oluyor... bu durumu fırsata çeviren dğer bir çinli marka ise(canadada goz altına alınma vakası vardı) dunyda viddi pazar payı elegeçirdi... hemen hemen aynı özellikler ve kaliteli lternatifi apple ın.birde mahkeme sureçlerıde var. apple sanayı casuslugu yapmış, vb. yanı çin pazar payını arttırdı bildiğiniz marka çin firma pazar payını arttırdı100 milyar usd kadar..

  • Ali04 Ocak 2019 08:56

    Buldunuz mu belanızı,

  • AP04 Ocak 2019 08:41

    14 milyara telefon satarsan kimse almaz.

  • Slck04 Ocak 2019 08:00

    Çin’li teknoloji devine karşı kötü tutum sergilemesi Mr.Trump’ın kendi başına bela oldu. İlahi adalet, bir kişi dünyanın işleyişini yönetmemeli. Mr.Trump şimdi ne yapacak bakalım. Kendi ekonomisindeki verilerde kötü geldi.

  • 1borsacı04 Ocak 2019 07:11

    Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yeri kabaca %1. Teknoloji ve lüksde geri olsak %0,5 eder. APPLE piyasa değeri 700 milyar dolar. Türkiye pastası 3,5 milyar dolar eder. Turkcell, TTKOM, TOFAS, FORD vs ile karşılaştırınca bence APPLE fiyatı hala yüksek. Akıllı telefon işi komofity oldu, android daha açık bir platform ve onlarca markar var, daha hızlı gelişiyor. APPLE kapalı bir ekosisstem ve tekel olma durumu gittikçe azalıyor. Ölçek ekonomisi çok önemli teknolojide ve sokaktaki adamın kullanımı olmadan ilgin ürünler zor. Yani tığnlara erişmeyen teknoloji ilerlemesi yavaşlayabilir. Öte yandan Mivrosoft lisans ilerini artık daha sık kontrol ediyor lisanssız Windows19 , Office vs kullanmak zorlaştı p daha şanslı. Belki teknoloji balonu artık sönümleniyor.