E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yatay seyir sürüyor---

Altında yatay seyir sürüyor

Altında yatay seyir sürüyor
09 Eylül 2021 - 10:36 borsagundem.com

Dün 2 haftanın en düşük seviyesi olan 1781,30 dolar/ons seviyesine kadar gerileyen spot altın, bugün yatay bir seyir izliyor.

ABD Doları'nın önde gelen para birimleri karşısında yatay seyir izlemesi, altın fiyatının 1786-1791 dolar/ons arasına sıkışmasına yol açtı.

Analistler, Delta varyantı nedeniyle korona virüs vakalarının hızla artmaya devam etmesinin global ekonomik büyüme konusunda endişeleri artırmaya devam etmesi halinde altın fiyatının yeniden destek bulabileceğine işaret ediyorlar.

Ancak Fed başkanlarının yıl sonundan önce tahvil alımlarının azaltılması gerektiği söylemlerini devam ettirmeleri, New York Fed Başkanı Williams ve Dallas Fed Başkanı Kaplan'ın bu bağlamdaki açıklamaları güçlü bir toparlanmanın önündeki engeller.

Bu arada Societe Generale, altın fiyatının 2020 yılında, yatırım amaçlı talebin azalması ile birlikte ortalama 1750 dolar/ons seviyesinden işlem görmesini beklediklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)