E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın rekor yılının ardından havlu mu atacak?---

Altın rekor yılının ardından havlu mu atacak?

Altın rekor yılının ardından havlu mu atacak?
01 Ocak 2021 - 12:50 borsagundem.com

Korona virüsün oluşturduğu ekonomik çöküntüyü dengelemek için uygulanan mali ve parasal politikalar altının rekor bir yıl geçirmesini sağladı. Bundan sonraki süreçte altının ne yapacağı konusunda ise fikir birliği yok

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Doların bu ay Nisan 2018’den bu yana en düşük seviyesine gerilemesinin ardından altın son on yılın en büyük yıllık ilerlemesini kaydetti.

Merkez bankalarının ve hükümetlerin benzeri görülmemiş bir teşvik paketi dalgası oluşturmasının ardından dev bir enflasyonun oluşacağı endişesiyle altın Ağustos ayında rekor kırdı. Altın destekli döviz ticaret fonları Ekim ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Aşıların piyasaya sürülmesi finans piyasalarına iyimserlik enjekte ederken, doların devam eden zayıflığı yıl sonuna doğru altının desteklenmesine yardımcı oldu.

İleriye bakıldığında ise Wall Street’in en büyük isimleri arasında altının geleceğine ilişkin çok sınırlı bir fikir birliği söz konusu. Morgan Stanley altının ve diğer değerli metallerin finansal piyasalardaki normale dönüş ve uzun vadeli tahvillerdeki verimlerin toparlanmasıyla birlikte baskı altına gireceğini öngörüyor. Buna karşın HSBC altının devam eden belirsizlikler sebebiyle daha da yükseleceğini düşünüyor.

Altının gelecek yılki performansının büyük kısmı, devam eden teşvik politikalarına göre normale dönüşün daha ağır basıp ağır basmadığına bağlı olacak. Jerome Powell başkanlığındaki ABD Merkez Bankası aşırı gevşek parasal koşulların 2021 yılı boyunca devam edeceğinin sinyallerini verdi. ABD Senatosu’ndan daha fazla mali teşvik geçirme çabaları ise yeni engellerle karşı karşıya.

Singapur merkezli Çin bankası OCBC’nin Genel Müdürü ve Yatırım Stratejisti Vasu Menon Bloomberg’e verdiği demeçte, “Altındaki ana faktör olan zayıf ABD Doları ve düşük reel faiz oranları destek sağlamayı sürdürecek gibi görünüyor” dedi. Menon, “Altında havlu atmak için çok erken” ifadelerine yer verdi.

Altın 2021 yılında yatırımcıları üzebilir

 

Çaydanlık içinde bile var: Altın merakı Almanlara yaradı!

 

Kripto para fonlarının 2020’deki dev rallisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağımsız Düşüce01 Ocak 2021 15:53

    Madde 1:Merkez Bankaları kasalarında ki altın ve değerli metaller kadar para basarlar !!!  Madde 2 : Altın ve değerli metallerde vadeli işlemler kaldırıp fiziki işlemlerle alım satım yapılırsa ekonomik sıkıntılar yaşanmaz !!